Formel 1

Magnussen scorer vigtige point efter dramatisk duel med Grosjean

Kevin Magnussen avancerede en enkelt plads i løbet. Albert Gea / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen og Romain Grosjean var i en tæt duel, som endte med blive kostbar for franskmanden.

Sådan endte top tre samt Haas-bilerne i Barcelonas grandprix:

1. Lewis Hamilton (Mercedes)

2. Valtteri Bottas (Mercedes)

3. Max Verstappen (Red Bull)

7. Kevin Magnussen (Haas)

10. Romain Grosjean (Haas)

Det betyder resultatet:

Lewis Hamilton overtager førstepladsen i VM-stillingen fra sin holdkammerat, Valtteri Bottas. Kevin Magnussen får seks point for sin syvendeplads i løbet og avancerer til syvendepladsen i den samlede stilling. Se stillingen her.

Sådan forløb grandprixet:

ritzau

Kevin Magnussen startede som nummer otte søndag med Grosjean lige foran sig. De placeringer fastholdte de to Haas-kørere i lang tid. En safety car-periode efter et uheld endte dog med at puste liv i begivenhederne.

Kort forinden var Magnussen blevet forvist til niendepladsen af Daniil Kvyat. Da der kom safety car på banen kørte både danskeren og russeren i pit, men Magnussen var hurtigst og kom ud foran Kyvat.

Da løbet lidt efter blev givet frit, efter at feltet var blevet samlet, var Magnussen hurtig på speederen.

Danskeren overhalte Grosjean og tog syvendepladsen. Kort efter så det også ud til, at Magnussen kunne overhale Pierre Gasly (Red Bull) på sjettepladsen, men franskmanden holdte Haas-køreren bag sig.

Udviklingen tændte en ild i Grosjean, der jagtede sine første VM-point i år efter en forfærdelig sæsonstart. Franskmanden kørte aggressivt og pressede Magnussen.

De to holdkammerater endte sågar med at ramme hinanden en smule. Det gik dog primært ud over Grosjean, der langsomt faldt tilbage. Franskmanden fik med nød og næppe holdt fast i tiendepladsen, der gav et enkelt point.

Længere fremme i feltet var der ikke meget spænding om sejren.

Bottas startede forrest, men bliver i første sving overhalet af Hamilton, der førte resten af løbet.

Det var femte Formel 1-grandprix i træk, at de to Mercedes-kørere endte som etter og toer. Det er en tangering af rekorden for flest et-to-placeringer i træk af samme hold.

Det næste løb i kalenderen er om to uger på den legendariske bybane i Monaco.