Formel 1

Nervøs Mercedes-chef frygter ny intern krig om VM-titel

Mercedes vil for alt i verden undgå endnu en intern kamp som i 2016, hvor Lewis Hamilton og Nico Rosberg endte med at køre hinanden af banen.

Det har været svært at få øje på en seriøs udfordrer til Mercedes i kampen om VM-titlen i denne Formel 1-sæson.

Godt nok er der kun kørt fire grandprixer, men den forsvarende verdensmester, Lewis Hamilton, og teamkollegaen Valtteri Bottas har vist sig som de klart hurtigste. Således er de to Mercedes-stjerner sluttet på podiets to øverste pladser i alle fire grandprixer med to sejre til hver.

Dermed har de to allerede opbygget sig et solidt forspring til resten af feltet i kampen om VM-titlen. Men Mercedes-chefen, Toto Wolff, er ikke lutter af begejstret over udsigten til endnu en intern kamp på teamet om verdensmesterskabet.

- De ved begge to, hvor vigtigt det er at holde forspringet i søndagens grandprix her i Barcelona. Jeg håber virkelig ikke, vi kommer tilbage til 2016, fortæller Toto Wolff til Planetf1.

Skal have en snak

Netop i 2016 stod Mercedes og Wolff nemlig i en lignende situation inden grandprixet i Barcelona.

Dengang var det Lewis Hamilton og tyske Nico Rosberg, der som holdkammerater kæmpede om de vigtige point til VM-sejren. Men de to Mercedes-køreres interne kamp endte i en kollision på første omgang, som kostede dem begge deltagelsen i resten af løbet på den catalanske asfalt.

Den situation må ikke gentage sig søndag, når Valtteri Bottas søndag starter i pole position lige foran holdkammeraten Lewis Hamilton.

- De her to er et helt andet sted med hinanden, end Lewis og Nico var. Men vi tager nok en lille snak på holdet om det hele, så de præcis ved, hvad de ikke skal gøre, lyder det fra Mercedes-chefen Wolff til Planetf1.

I 2016 var der stort splid mellem Hamilton og Rosberg. Mercedes-holdet endte dog med endnu en VM-titel, da tyskeren trak det længste strå i den interne duel.

Søndag skal Bottas og Hamilton undgå en gentagelse af missæren i 2016. Det er tredje år i træk af Bottas starter i pole position i Barcelona.

Også i den samlede VM-stilling er finnen et mulehår bedre end teamkollegaen og konkurrenten Lewis Hamilton. Bottas har 87 point, mens Hamilton er noteret for bare ét enkelt mindre.