Formel 1

Hamilton efterlyser flere konkurrenter til VM-titlen

Lewis Hamilton tror, at det bliver svært at overgå Mercedes' præstationer gennem de sidste fem sæsoner.

Fem grandprixer. Fem sejre.

Det har været overbevisende for Mercedes i denne Formel 1-sæson. Holdets kørere, Lewis Hamilton og Valtteri Bottas, har delt sejrene mellem sig, og derfor er kampen om VM-titlen tæt mellem de to kørere.

- Den største trussel er altid den person, som er tættest på dig. Og det er Valtteri, siger Hamilton til Sky Sports.

Det er dog ikke nok for Hamilton, som har taget tre af Mercedes' fem sæsonsejre. Han har gennem sin karriere ofte kæmpet mod andre hold for at nå frem til sine foreløbig seks VM-titler. Og det savner han i denne sæson.

For mens Mercedes har haft dygtigheden og marginalerne med sig, har Ferrari og Red Bull ikke kunne matche dem. De har ikke engang været tæt på. Det vidner resultaterne om i de første løb, hvor Mercedes ikke blot har vundet - de har også taget andenpladsen i alle fem grandprix.

- Det er ikke nær så sjovt, som når du kæmper mod andre hold. Det er, hvad Formel 1 handler om.

- Det er den spændende del, når du ankommer til et løb og konkurrerer mod et eller to andre hold, som også kommer med deres bedste, lyder det fra den forsvarende verdensmester.

Skulle konkurrenterne på et tidspunkt finde måden at besejre Mercedes på, skal der dog meget til, før de vil overgå det tyske hold historisk. Ifølge Hamilton er Mercedes det bedste hold, der nogensinde har været.

- Det vil blive meget svært at slå det.

I de seneste fem år har en Mercedes-kører vundet VM-titlen, og teamet har i samme periode også vundet konstruktørernes mesterskab.