Formel 1

Trods syvendeplads: Magnussen fortsat ude af officiel rangliste

Kevin Magnussen holdes fortsat ude af Formel 1's officielle rangliste over de ti mest formstærke kørere.

Den danske racerkører Kevin Magnussens præstationer ved weekendens grandprix i Barcelona var ikke gode nok til at sende ham i top-10 på Formel 1's officielle power ranking.

Ranglisten udformes af fem eksperter fra Formel 1's officielle hjemmeside, der giver hver enkelt kører point på en skala fra et til ti, som efterfølgende bliver omregnet til et gennemsnit af det antal point, eksperterne ellers har givet i sæsonens andre weekender med ræs.

Her var en syvendeplads til Magnussen i weekendens grandprix i Barcelona ikke nok til at imponere eksperterne, der ikke har givet danskeren nok point til at være blandt de ti kørere på ranglisten.

Det er andet grandprix i træk, den 26-årige dansker ikke er fundet god nok til at komme med på den fornemme liste, der toppes af Red Bulls Max Verstappen.

- I Spanien var Verstappen nok engang fejlfri, lyder analysen blandt andet fra de fem eksperter, der altså ikke har fundet plads til ord om feltets eneste danske racerkører.

Magnussen var ellers med på den officielle rangliste, der kun har plads til ti kørere, efter sæsonens første grandprix i Australien. Her kørte Magnussen sig til en sjetteplads, men han kørte sig helt frem som nummer tre på den fine liste.

Magnussen formåede at holde sig på 10-mandslisten efter sæsonens tre første løb, hvor han dog måtte give slip på listens tredjeplads undervejs.

Grandprixet i Baku, hvor danskeren sluttede som nummer 13, fik dog de fem hårde kritikere til at sende ham helt ud af deres top-10.

Og der bliver Magnussen altså som minimum frem til sæsonens næste løbsweekend, der foregår i Monaco den sidste weekend i maj.

Formel 1's officielle power ranking:

  1. Max Verstappen (Red Bull) - 45,2 point
  2. Lewis Hamilton (Mercedes) - 43,8 point
  3. Valtteri Bottas (Mercedes) - 43,6 point
  4. Alexander Albon (Toro Rosso) - 40,0 point
  5. Charles Leclerc (Ferrari) - 39,6 point
  6. Sergio Perez (Racing Point) - 39,4 point
  7. Carolos Sainz (McLaren) - 36,6 point
  8. Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) - 36,6 point
  9. Lando Norris (McLaren) - 38,6 point
  10. George Russel (Williams) - 37,4 point