Formel 1

Magnussen nedtoner sammenstød: - Så værre ud, end det var

Kevin Magnussen og Romain Grosjean kørte ind i hinanden i slutningen af det spanske grandprix. Juan Medina / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen mener, han ikke havde mange andre muligheder end at overhale sin teamkollega efter safety car-perioden i weekendens grandprix.

Fire dage efter Spaniens grandprix er det ikke kampen om førstepladsen i løbet, der bliver snakket om.

Mens de forskellige Formel 1-hold er blevet på banen nær Barcelona for at teste bilerne yderligere, måtte Kevin Magnussen fortsat svare på spørgsmål om den episode i løbet, han var involveret i.

På 53. omgang blev løbet givet frit efter flere omgange med safety car, og det udnyttede Magnussen til at overhale sin teamkollega, Romain Grosjean i sving et.

Vel at mærke efter en hård duel, hvor det endte med, at de to biler stødte lettere sammen. Dog uden nogen af bilerne måtte udgå. Kevin Magnussen mener heller ikke, at det var så dramatisk, som det så ud på tv-billederne.

- Vi kæmpede hårdt, men det så værre ud, end det var, fordi vi havde kontakt, men jeg har svært ved at se, hvad jeg skulle have gjort anderledes på en safety car restart, siger han til ESPN.

Evig vred teamchef

Magnussen kommenterede også på de beskeder, der kom over teamradioen efter Haas-kørerne havde passeret stregen.

Noget usædvanligt var det teamchefen Günther Steiner og ikke deres løbsmekanikere, som snakkede til dem. Steiner bad Grosjean om at tage det roligt og fortalte ham, der nok skulle blive styr på tingene.

Til Magnussen var beskeden mere kontant. Han fik at vide, han skulle se Steiner på kontoret som det første efter løbet, inden der blev snakket med medierne.

Selvom tonen var hård, var det ikke noget, der overraskede Magnussen.

- Günther lyder altid vred. Det er normalt. Lige meget hvad han siger, også selvom han ønsker tillykke med fødselsdagen, lyder det jokende fra Magnussen.

Selvom der har været forskellige meninger, om en af de to Haas-kørere skulle have trukket sig, mener TV 2 SPORTs motorsportsekspert Jens Winther, at overhalingen var helt i orden.

- Kevin Magnussen viste, at han aldrig giver op, og at han stadig er racerkører helt ind til benet, siger han.

Monaco er næste destination, hvor Magnussen og Grosjean igen skal dyste imod hinanden. Grandprixet køres i weekenden 23.-26. maj.