Haas-boss forklarer sorte flag til Magnussen og Grosjean

16x9
Günther Steiner havde overskud til at stikke lidt til sine kørere efter torsdagens træninger. Foto: Benoit Tessier / Ritzau Scanpix

Günther Steiner mistede alt kontakt med sine kørere under første træning i Monaco, men Magnussen og Grosjean opdagede det ikke selv.

Den første træning forud for Monacos grandprix var ikke engang en halv time gammel, før Kevin Magnussen og Romain Grosjean blev tvunget til at styre bilerne tilbage i pit.

Pludselig blev de to Haas-kørere nemlig præsenteret for et sort flag, fordi kollegerne i garagen mistede alt kontakt til bilerne.

- Vi havde problemer vores udstyr. Vi havde ingen data og ingen radio, så vi kunne hverken kontakte dem eller se, hvordan bilen klarede sig. De vi var nødt til at komme hurtigt ind, fortæller Haas' teamchef, Günther Steiner, ifølge Autosport.

- Vi prøvede at bruge pit boards (tavler langs banen, red.), men de så det ikke, og så fandt vi på at bede løbskontrollen om at give dem det sorte flag, så de kunne komme ind i pit.

Magnussen: Bilen føles god

Haas-bilerne kom dog på banen igen med godt et kvart tilbage af den første træning, og efter torsdagens anden træning, hvor Magnussen var syvendehurtigst, var danskeren fornøjet med dagen alt i alt.

- Vi havde lidt problemer i første træning med noget telemetri (det tekniske udstyr, red.), der ikke virkede på et tidspunkt, men det fik vi fikset og kom på banen igen til sidst, hvor vi fik nogle omgange. Så jeg er rimelig tilfreds.

- Bilen føles god, specielt med lav brændstofmængde. Vi har lidt problemer med dækkene, når vi kører med fuld brændstof - som sædvanligt - men det prøver vi at få styr på, siger Kevin Magnussen til TV 2 SPORT.

Danskerens teamchef virkede heller ikke synderligt tynget af episoden og havde også plads til at give sine kørere et godt råd med på vejen.

- De burde jo have kigge på banens pit boards. Det kommer de nok til i fremtiden. Hvis man i over fem omgange ikke hører noget over radioen i Monte Carlo, er der altså noget galt, siger Günther Steiner.

Trods problemerne nåde Kevin Magnussen at køre 78 omgange i løbet af de to træninger, mens Romain Grosjean nåede 74.

Kvalifikationen til Monacos grandprix finder sted på lørdag klokken 15.00. Inden da træner Formel 1-holdene for sidste gang, og du kan følge begge dele i en liveblog på sport.tv2.dk.