Fortvivlet Leclerc: - Ved ikke, hvordan vi henter Mercedes

16x9
Charles Leclerc skiftede til Ferrari op til denne sæson. Foto: Gonzalo Fuentes / Ritzau Scanpix

Ifølge Ferrari-køreren Charles Leclerc er Mercedes helt uden for rækkevidde i øjeblikket, og hos Ferrari ved de ikke, hvordan det skal ændres.

Der er Mercedes, og så er der alle de andre i Formel 1-feltet indtil videre i denne sæson.

Selv de evige førsteudfordrere fra Ferrari har ikke formået at spolere Mercedes-teamets perfekte sæsonstart med fem første- og andenpladser i lige så mange løb. Og det begynder efterhånden at skabe fortvivlelse hos det italienske storhold, der endnu ikke har fundet løsningen.

- For at være helt ærlig arbejder vi bare på at lukke hullet, men vi ved ikke stadig ikke helt, hvad vi skal gøre, siger Ferrari-køreren Charles Leclerc, ifølge GPfans.

- Der er ingen grund til panik, men vi er tydeligvis bag Mercedes. De er uden for vores rækkevidde, så vi må bare fokusere på det, vi kan gøre noget ved, og det er at udvikle den bedst mulige bil.

'Intet er umuligt'

I den første træning forud for Monacos grandprix torsdag var Charles Leclerc kun få hundrededele langsommere end Mercedes-stjernen Lewis Hamilton, men i den anden træning mistede Ferrari-raceren pusten og satte blot den 10.-hurtigste tid.

Netop ved grandprixet i Monaco er en god kvalifikation meget vigtig, da bybanen er svær at overhale på, men allerede på forhånd tør 21-årige Leclerc ikke håbe på for meget.

- Målet er at forbedre os og lukket hullet op. Det bliver meget svært at nå forrest op i feltet, men intet er umuligt, før kvalifikationen er slut.

- Vi forventede, at Mercedes ville være stærke her, for de var meget stærke i de langsomme sving i Barcelona, men vi skal bare fokusere på os selv, siger monegaskeren.

Hvis Lewis Hamilton og Vallteri Bottas endnu engang guider Mercedes-racerne til de to forreste placeringer, vil teamet allerede efter seks løb være over 100 point foran Ferrari på andenpladsen.

Lørdag middag træner Formel 1-feltet for sidste gang, inden kvalifikationen starter klokken 15.00. Du kan følge begge dele i TV 2 SPORTs liveblog på sport.tv2.dk.