Ferrari-kører krævede forklaring fra holdet efter stor fiasko

16x9
Charles Leclerc skuffede fælt i kvalifikationen til Monacos grandprix. Foto: Srdjan Suki / Ritzau Scanpix

Charles Leclerc er stærkt utilfreds med en beslutning fra Ferrari, som erkender fejl under kvalifikationen i Monaco.

Ferrari-køreren Charles Leclerc har formentlig set frem til Formel 1-grandprixet i Monaco, hvor han kommer fra, som et af sæsonens største højdepunkter.

Højdepunktet blev dog et lavpunkt for ham og Ferrari-teamet, da Leclerc blev elimineret allerede i første kvalifikationsrunde, Q1, og sluttede med femtedårligste tid.

- Det er meget svær pille at sluge. Jeg skal have en forklaring, siger Leclerc til Sky Sports.

Ingen problemer

I Q1 satte Charles Leclerc tiden 1:12.149. Han blev til stor undren i pitten med den tid, men stille og roligt røg han længere og længere tilbage i feltet.

Leclers fortæller til Sky Sports, at han spurgte holdet, om de var sikre på, at han skulle blive i pitten. Det følte holdet sig sikker nok på.

- Jeg spurgte dem igen, men der kom ikke rigtig noget svar. Vi havde masser af tid til at køre ud igen. Vi havde brændstof nok på raceren, dækkene skulle bare skiftes. Der var ingen problemer, siger Leclerc.

Snydt af system

Efter nogle timers stilhed fra Ferrari-lejren stillede Ferraris teamchef, Mattia Binotto, sig frem.

Han fortæller til Sky Sports, at holdet blev snydt af sit simuleringsredskab, der løbende anslår, hvad tidsgrænsen formentlig kommer til at ligge på.

- Vi burde have underkendt det, men gjorde det ikke. Det er ikke nogen god dag for os. Vi begik en fejl, siger Binotto.

Skal tage mange chancer

Formel 1-banen i Monaco er notorisk svær at overhale på, fordi vejene i Fyrstendømmet er smalle.

Derfor regnes kvalifikationen som sæsonens vigtigste. Derfor nedtoner Leclerc nu sine chancer i søndagens grandprix, hvor han starter som nummer 15, efter Antonio Giovinazzi blev straffet med tre placeringer efter kvalifikationen.

- Jeg bliver nødt til at tage mange chancer og risikere at køre galt. Vi bliver nødt til at forsøge - og være ekstreme i vores overhalinger.

Leclercs teamkollega Sebastian Vettel blev nummer fire i kvalifikationen, efter han kørte galt i lørdagens træning og ødelagde området omkring venstre forhjul.

- Forhjulene virkede ikke i dag. Vi skal grave dybere. Det er som det er, og det er vi nødt til at acceptere, selvom vi ikke vil, siger Vettel.

Søndagens grandprix køres klokken 15.10 og kan følges i vores liveblog på sport.tv2.dk.