- Jeg er virkelig, virkelig glad, siger Magnussen

16x9
Der er grund til glæde for Kevin Magnussen efter kvalifikationen til Monacos grandprix. Foto: Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen var sjettehurtigst i den ekstremt vigtige kvalifikation til Monacos Formel 1-grandprix.

Bybanen i Monaco efterlader ikke mange oplagte chancer for at overhale, hvorfor kvalifikationen til grandprixet regnes for den vigtigste i Formel 1-sæsonen.

Derfor er der stor glæde hos danske Kevin Magnussen, der var sjettehurtigst i lørdagens kvalifikation.

Han satte rivalerne i midterfeltet til vægs, og med tiden 1:11.109 var han faktisk blot syv hundrededele af et sekund langsommere end Red Bulls Pierre Gasly.

- Bilen var bare rigtig god, og jeg fik sat nogle gode omgange. Jeg er virkelig, virkelig glad, siger Kevin Magnussen til 3+.

En straf til Pierre Gasly efter løbet betyder, at Magnussen starter som nummer fem.

Resultatet fortæller imidlertid ikke historien om, at danskeren og Haas havde flere problemer at slås med i Monaco.

Ødelagt frontvinge

Q1 blev overstået nemt og smertefrit for Magnussen, der tidligt satte en tid, der sendte ham videre i kvalifikationen, men i Q2 var der store problemer.

Teamet havde - som flere gange tidligere på sæsonen - problemer med temperaturen i dækkene, og så kom Magnussen til at køre raceren ud i banden, så frontvingen blev beskadiget.

Samtidig røg Magnussen uden for top-10, hvilket altså ville sende ham ud af kvalifikationen. Men i Haas-garagen blev der arbejdet hårdt og hurtigt.

- Vi får det maksimale ud af det, vi havde. Jeg synes, teamet gjorde et fantastisk stykke arbejde. Det er virkelig fedt, når man kan mærke, at det har været en holdindsats. Da jeg ramte væggen, tænkte jeg, at jeg måske ikke kunne få de to omgange, jeg skulle bruge i Q2. Det var sindssygt vigtigt, for dækkene virkede ikke på den første omgang. De gjorde det fantastisk, siger Kevin Magnussen.

Magnussen kom på bane i Q2 og satte femtehurtigste tid, så han altså sikkert gik videre til den sidste kvalifikationsrunde.

Her blev det til sjettehurtigste tid i hans sidste forsøg på banen, hvor han slog Renaults Daniel Ricciardo, der havde kørt sig forbi danskeren.

Analyse af Magnussens resultat

TV 2 SPORTs Formel 1-reporter i Monaco, Jacob Hammerholt, roser Kevin Magnussen til skyerne for præstationen i Monaco lørdag.

Herunder kan du læse hans analyse af Magnussens resultat i kvalifikationen.

Q1: Kevin Magnussen begyndte kvalifikationen med en flot præstation i første runde af kvalifikationen. Allerede på sit første sæt dæk leverede danskeren en tid, der var god nok til at gå videre til Q2. Dermed kunne Magnussen spare et sæt dæk, som han så kunne drage fordel af senere i kvalifikationen.

Q2: I anden runde af kvalifikationen var Kevin Magnussen til sidst under maksimalt pres. Han havde en enkelt omgang til at levere. Og det gjorde han med en virkelig flot tid. En meget stærk præstation af Magnussen, der sikrede, at han kom videre til sidste runde i kvalifikationen.

Q3: Magnussen startede med at køre 1:11.251 på sit første forsøg. Så Magnussen fortsatte altså med at barbere tid af på den teknisk krævende bane i Monaco. Og selvom Daniel Ricciardo pressede danskeren, så fandt Magnussen endnu mere tid på sin sidste omgang i kvalifikationen og nappede sjettepladsen som ’best of the rest’.

Opsummering: En meget, meget imponerende kvalifikation af Magnussen, der bare blev hurtigere og hurtigere gennem kvalifikationen uden at lave nogen fejl. Virkelig stærkt kørt af Kevin.