Magnussen leverer topresultat i Monacos kvalifikation

16x9
Kevin Magnussen starter som nummer fem i Monacos grandprix. Foto: Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen havde god fart i sin Haas-racer og sikrede en sjetteplads i lørdagens kvalifikation.

Når der søndag køres om Formel 1-point i Monacos gader, bliver det med Kevin Magnussen i en god startposition.

Den danske racerkører satte lørdag den sjettebedste omgangstid i kvalifikationen, mens Haas-kollegaen Romain Grosjean blev nummer 13 på de monegaskiske gader. Efter en straf til Red Bulls Pierre Gasly rykker Magnussen frem til en startplads som nummer fem.

Det var han og resten af Haas tydeligvis tilfredse med, da der lød et jublende "Yeeeeees. Woooohoooo" over radioen.

Til gengæld blev lørdagens kvalifikation en stor fiasko for Ferraris Charles Leclerc, som allerede udgik efter den første kvalifikationsrunde, Q1.

Det skete, da Leclerc blev overgået af Ferraris anden kører, Sebastian Vettel, som i sidste øjeblik drønede ind blandt de 15 hurtigste.

21-årige Leclerc er ellers på hjemmebane i Monaco, hvor han kommer fra, men søndag starter han helt nede som nummer 16.

Vettel sluttede som nummer fire i lørdagens kvalifikation, da Q3 var gennemført.

Han kunne ikke hamle op med Mercedes' Lewis Hamilton. Briten var hurtigst med tiden 1 minut og 10,166 sekunder og sluttede foran Mercedes-kollega Valtteri Bottas.

Selvom Daniel Ricciardo pressede danskeren i Q3, fandt Magnussen endnu mere tid på sin sidste omgang i kvalifikationen og nappede sjettepladsen som ’best of the rest’. Alt i alt en meget, meget imponerende kvalifikation af Magnussen, der bare blev hurtigere og hurtigere gennem kvalifikationen uden at lave nogen fejl. Virkelig stærkt kørt af Kevin.

Magnussen blev nummer 13 i Monacos Grand Prix sidste år. Året forinden blev han nummer 10, men der er altså god mulighed for at forbedre de resultater efter lørdagens kvalifikation.

Magnussen ligger på syvendepladsen i den samlede VM-stilling inden søndagens ræs om point.

Danskeren har skrabet 14 point sammen i sæsonens fem første grandprixer.

Mercedes har kurs mod en samlet sejr, da Lewis Hamilton ligger på førstepladsen med 112 point. Bottas er i hælene på holdkammeraten med 105 point, mens Max Verstappen (Red Bull) på tredjepladsen har 66 point.

Der blev første gang kørt grandprix i Monacos gader i 1929, og i 1950 blev løbet inkluderet i Formel 1-verdensmesterskabet.

Den daværende Red Bull-kører Daniel Ricciardo vandt, da Formel 1-feltet senest besøgte gaderne i 2018.