Formel 1

Magnussen ærgrer sig trods perfekt kval: Kunne have fået pole position

Kevin Magnussen har givet sig selv et perfekt udgangspunkt til Monacos Formel 1-grandprix. Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen blev nummer seks i en noget nær perfekt kvalifikation forud for Monacos Formel 1-grandprix.

Kevin Magnussen var bedste kører i midterfeltet, da der lørdag blev kørt kvalifikation til Monacos Formel 1-grandprix.

Som altid var de overlegne teams Mercedes, Red Bull og Ferrari at finde i toppen, men alligevel føler Magnussen, at han var tæt på.

- Jeg gad godt vide, om det her var godt nok til pole position i virkeligheden. Det føler jeg rigtig, rigtig meget, siger Kevin Magnussen.

- Så er det ærgerligt at være sekser, men sådan er Formel 1. Forhåbentlig ændrer det sig en dag, så når man har dage, som jeg havde i dag, kører man i pole.

Her tænker han på de Formel 1-ændringer, der kan blive aktuelle om nogle år. Planerne går på, at holdenes styrkeforhold skal udlignes mere, hvor ingen lige nu og i de seneste år har kunnet røre Mercedes, Red Bull og Ferrari.

Tæt på Ferrari og Red Bull

Men lørdag var Kevin Magnussen faktisk tæt på at slå Pierre Gasly (Red Bull) og Sebastian Vettel (Ferrari) i kvalifikationen.

Afstanden til Gasly var under syv hundrededele af et sekund, mens der var 0.162 sekunder op til Vettel.

- Jeg trykkede på DRS-knappen lidt for tidligt, så jeg fik det ikke på den sidste lige strækning. Det koster nok en tiendedel af et sekund eller sådan noget, så der var faktisk en femteplads eller måske endda en fjerdeplads inden for rækkevidde, siger Magnussen.

- Det er fedt at være i spil til en fjerdeplads. Det er ret godt.

Efter kvalifikationen blev Kevin Magnussen rykket frem til en startplads som nummer fem, fordi Pierre Gasly blev straffet for at blokere Magnussens holdkammerat Romain Grosjean i anden kvalifikationsrunde.

Kan gøre en forskel i Monaco

Det er en tangering af Haas-teamets bedste startplads nogensinde, og lørdagens ræs i Monaco var bare noget helt særligt for danskeren.

- Det var en rigtig vellykket dag, og det var helt sindssygt sjovt og fedt at køre Formel 1 på den her bane, når det går så hurtigt. Jeg har kørt Formel 1 her fem gange, og den her gang er helt speciel. Det er, som om de her biler er vanvittige rundt på banen. Det er en helt anden verden, og det føles så fedt, siger Magnussen.

- Det her er en rigtig racerbane, hvor man kan gøre en større forskel. Selvfølgelig skal man have en hurtig bil til kvalifikationen, men når man har det, kan man gøre en forskel. Det gør det til et fedt sted, men det gør det desto sværere, når man ikke har en god bil. Jeg er virkelig glad for, bilen var god.

Banen i Monaco er meget smal og efterlader ikke mange chancer for at overhale.

Derfor håber Magnussen på et grandprix uden drama og overraskelser, hvor danskeren kan køre sin racer 'stille og roligt' over målstregen som nummer fem.

- Jeg håber, det ikke regner. Men regner det, tager vi den derfra, siger han.

I VM-stillingen er Kevin Magnussen nummer 7 med 14 point efter 5 løb.

Grandprixet køres søndag klokken 15.10 og kan følges i vores liveblog på sport.tv2.dk.

Startrækken i Monaco

 1. Lewis Hamilton, Mercedes
 2. Valtteri Bottas, Mercedes
 3. Max Verstappen, Red Bull
 4. Sebastian Vettel, Ferrari
 5. Kevin Magnussen, Haas
 6. Daniel Ricciardo, Renault
 7. Daniil Kvyat, Toro Rosso
 8. Pierre Gasly, Red Bull
 9. Carlos Sainz, McLaren
 10. Alexander Albon, Toro Rosso
 11. Nico Hülkenberg, Renault
 12. Lando Norris, McLaren
 13. Romain Grosjean, Haas
 14. Kimi Räikkönen, Alfa Romeo
 15. Charles Leclerc, Ferrari
 16. Sergio Perez, Racing Point
 17. Lance Stroll, Racing Point
 18. Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo
 19. George Russell, Williams
 20. Robert Kubica, Williams