Haas forbedrer sig på 'alle områder' med ny motor

16x9
Kevin Magnussen havde en god oplevelse med Haas' nye motor i Monaco. Foto: Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Haas er optimistiske forud for Canadas grandprix, efter det amerikanske hold for første gang prøvede deres nye motor i Monaco for en uge siden.

Monacos grandprix endte uden point for Kevin Magnussen, men Haas-køreren havde alligevel en god oplevelse.

Danskerens hold havde inden det traditionsrige løb fået en ny motor fra Ferrari, der er det amerikanske holds motorleverandør.

Jeg mener stadig, at vi er hurtigst i midterfeltet

Kevin Magnussen

Og det var med succes, selvom banen på grund af de mange sving og korte langsider ikke kunne give et retvisende billede af motorens reelle kunnen, fortæller Magnussen i en pressemeddelelse.

- Det var godt at prøve den nye motor. Det virker som om, den er lidt bedre, og det er en god opgradering. Lad os se, hvordan den fungerer i Montreal på længere distancer, siger Kevin Magnussen, der er fuld af optimisme efter en svær sæsonstart.

- Vi forbedrer os på alle parametre. Jeg mener stadig, at vi er hurtigst i midterfeltet. Jeg ser frem til resten af sæsonen, siger danskeren.

Også amerikanernes teamchef, Günther Steiner, er optimistisk efter de første oplevelser med den nye leverance.

- Præstationen fra den nye motor var meget god. Vi havde intet at klage over. Monaco er, som vi ved, ikke en bane, hvor motorens ydeevne gør nogen stor forskel. I Canada vil vi se, hvor meget bedre motoren er. Vi håber på at få et godt boost, og gør, hvad den skal gøre, siger teamchefen.

Forbedringer med dækkene

Haas har i begyndelsen af sæsonen haft enorme udfordringer med at få dækkene til at virke, hvilket har kostet dyrt, når pointene skulle deles ud.

Problemet har været, at de har haft svært med at få dækkene i "vinduet", der er betegnelsen for den rigtige temperatur i forhold til præstationsevnen.

Også på den front har Haas oplevet forbedringer.

- Nu har vi en klar idé om, hvad vi skal gøre med dækkene. Vi har arbejdet meget hårdt, så nu ved vi præcis, hvor vinduet er. Nu er spørgsmålet bare, hvordan vi får dækkene ind i det vindue. Jeg tror, vi bliver bedre og bedre, siger Romain Grosjean.

Haas har i denne sæson scoret 16 point. Kevin Magnussen er topscoreren med 14 mod Romain Grosjeans 2.

Canadas grandprix bliver kørt i den kommende weekend på Circuit Gilles Villeneuve i Montreal.