Formel 1

Magnussen bragede ind i berygtet væg - meldes klar til grandprixet

Magnussens bil blev løftet af banen. Dan Mullan / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen klarede den ikke til Q3, da han bragede ind i væggen i kvalifikationen. Sebastian Vettel starter forrest i grandprixet.

Den danske racerkører Kevin Magnussen (Haas) hamrede ind i barrieren i kvalifikationen til Formel 1-grandprixet i Canada og udgik dermed.

Danskeren lå nummer ti i Q2, da han kørte galt. Haas-raceren blev smadret, men danskeren gik kort efter ulykken selv væk fra raceren og så ikke ud til at være kommet til skade.

Derefter satte han sig i lægebilen for at blive kørt til tjek på banens hospital. Kort efter kom meldingen fra Haas, at han er blevet clearet og er klar til grandprixet søndag.

Kevin Magnussens ulykke gav et rødt flag, og kvalifikationen blev dermed stoppet. Danskeren slutter dermed på tiendepladsen.

Hvis bilen kan repareres indenfor reglementet, starter han på den placering søndag. Men hvis der skal laves meget om på bilen, skal Magnussen starte fra pitlane.

Hans teamkollega, Romain Grosjean, nåede ikke at sætte en tid i Q2, da der kom rødt flag på banen i Montréal efter Magnussens ulykke.

Dermed starter Grosjean umiddelbart som nummer 15 søndag, men kan blive rykket en placering frem, hvis Magnussens placering bliver reduceret. Sebastian Vettel satte den hurtigste tid med få sekunder tilbage, og det betyder, at han starter forrest i søndagens grandprix foran Lewis Hamilton og Charles Leclerc.

Magnussen blev nummer 13 i grandprixet i Canada sidste år, mens det året forinden blev til en 12.-plads.

Berygtet væg

Det var ikke en hvilken som helst mur, som Magnussen bragede ind i. Muren ud af banens sidste sving har nemlig fået kælenavnet 'Wall of Champions' ('Mestrenes mur', red.), fordi den har krævet bemærkelsesværdigt mange ofre blandt tidligere verdensmestre i Formel 1.

Magnussen var selv i stand til at stige ud af sin racer.

I 1999 ramte både Michael Schumacher, Damon Hill og Jacques Villeneuve ind i muren, og i senere tid har også verdensmestrene fra 2009 og 2016, Jenson Button og Nico Rosberg, haft fornøjelsen af 'Wall of Champions.'

Blandt de nuværende kørere ødelagde den tidligere verdensmester Sebastian Vettel desuden sin racer under netop en træning om fredagen i 2011.