Magnussen efter stort uheld: - Ked af det på teamets vegne

16x9
Kevin Magnussen stiger ud af sin ødelagte racer. Foto: Dan Mullan / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen er irriteret over at have ødelagt sin bil i kvalifikationen og mener ikke, at han burde have begået sådan en fejl.

Kevin Magnussens kvalifikation i Canada sluttede brat lørdag aften, da han i Q2 hamrede ind i den ene væg og ødelagde sin racer.

Danskeren var på vej til at gå videre til sidste del af kvalifikationen, Q3, som den tiendehurtigste.

- Jeg er bare ærgerlig på teamets vegne. De får en lang aften, og så er der nok stor sandsynlighed for, at vi skal starte fra pitlane søndag. Så det er jeg rigtig ked af på teamets vegne, siger Kevin Magnussen til TV 3+.

Magnussen forklarer, at han var lidt for hurtig på gassen på vej ud banens sidste sving. Derfor skød bilen lidt ud med bagenden, så han ramte væggen, knækkede baghjulsophænget, snurrede rundt og til sidst fortsatte ind i den modsatte væg.

Magnussen kravlede selv ud af raceren, men satte sig efterfølgende ind i en lægebil for at blive bragt til tjek på hospitalet. Kort efter kom Haas med meldingen om, at han var ok.

- Den gode nyhed er, at Kevin er kommet tilbage fra medical centre, og at han er helt klar, siger Haas.

Selvom han måske skal starte Canadas grandprix fra pitlane, hvis racerens kræver store reparationer, forsøger han at bevare optimismen, før det går løs.

- Der er ikke noget, der er slut, før vi får et ternet flag søndag, men jeg er selvfølgelig ærgerlig. Det er rigtig surt for teamet. Jeg skulle ikke have lavet den fejl. Jeg er irriteret, fortæller danskeren.

Hvis det lykkedes Haas-teamet at reparere bilen inden for reglementet, starter danskeren som nummer ti.

Kostede konkurrent dyrt

Udover Magnussen gik uheldet også særligt ud over Max Verstappen fra Red Bull, der fik sin omgang afbrudt på grund af det røde flag.

Verstappen, der normalt gør gældende sig blandt de forreste i feltet, var nemlig i gang med at forbedre sin tid, der på tidspunktet for danskerens uheld kun rakte til en 11.-plads.

Men Red Bull-køreren fik aldrig lov til at genoptage kvalifikationen, hvormed han starter Canadas grandprix som nummer elleve.

- Det var uheldigt. Vi skiftede til soft-dækkene, og der kan man normalt nemt komme i Q3. Men vi var uheldige, og det kan vi ikke ændre på, lød det fra hollænderen efterfølgende.

Ramte særlig mur

Det var ikke en hvilken som helst mur, Magnussen bragede ind i i forbindelse med sit uheld.

Muren ud af banens sidste sving har nemlig fået kælenavnet 'Wall of Champions' ('Mestrenes mur', red.), fordi den har krævet bemærkelsesværdigt mange ofre blandt tidligere verdensmestre i Formel 1.

I 1999 ramte både Michael Schumacher, Damon Hill og Jacques Villeneuve ind i muren, og i senere tid har også verdensmestrene fra 2009 og 2016, Jenson Button og Nico Rosberg, haft fornøjelsen af 'Wall of Champions.'

Når kørerne svinger til ventre på vej ud af sving 14, har de Wall of Champions på højre hånd.
Når kørerne svinger til ventre på vej ud af sving 14, har de Wall of Champions på højre hånd. Foto: Formula 1

Blandt de nuværende kørere ødelagde den tidligere verdensmester Sebastian Vettel desuden sin racer under en træning om fredagen i 2011, mens netop Max Verstappen havde problemer med selvsamme mur under fredagens anden træning.

Canadas grandprix starter søndag klokken 20.10.