Formel 1

Teamkollega var skyld i, at Verstappen ramte mur under træning

Max Verstappen slap med skrækken, efter han ramte en mur under den anden træning i Canada. Teamkollegaen Pierre Gasly spillede en rolle i uheldet.

Det var meget tæt på at gå helt galt for Red Bull-køreren Max Verstappen under den anden træning forud for Canadas grandprix.

Hollænderen ramte muren på vej ud af det sidste sving på banen i Montreal, men kun lige akkurat så lidt, at han ikke ødelagde sin bil fuldstændig.

Få sekunder foran ham lå holdkammeraten Pierre Gasly, der hverken kørte hurtigt eller langsomt.

- Jeg havde Pierre foran mig, og jeg tror, han blev bedt om at sætte farten op. Jeg kom ind i chikanen og havde understyring, og i kølvandet på hans bil understyrede jeg ind i muren, siger Max Verstappen, ifølge GPfans.

Efterfølgende fortalte Gasly, at han kun lå i vejen, fordi holdet ikke var hurtige nok til at informere ham om den frembrusende Verstappen bagved.

- Jeg fik besked ret sent, mens jeg var ved at forberede en hurtig omgang bag Romain Grosjean. Men da de sagde det, begyndte jeg at sætte farten op, så han var fem sekunder bag mig.

- De fortalte, at han ramte muren. Jeg så ikke selv, hvad der skete, men jeg er sikker på, vi får det snakket ud om det, lød fra fra Pierre Gasly.

Wall of Champions

Det var ikke en hvilken som helst mur, der nær havde kostet Max Verstappen sin bil.

Muren ud af banens sidste sving har nemlig fået kælenavnet 'Wall of Champions' ('Mestrenes mur', red.), fordi den har krævet bemærkelsesværdigt mange ofre blandt tidligere verdensmestre i Formel 1.

I 1999 ramte både Michael Schumacher, Damon Hill og Jacques Villeneuve ind i muren, og i senere tid har også verdensmestrene fra 2009 og 2016, Jenson Button og Nico Rosberg, haft fornøjelsen af 'Wall of Champions.'

Blandt de nuværende kørere ødelagde den tidligere verdensmester Sebastian Vettel desuden sin racer under netop en træning om fredagen i 2011.

Men selvom der altså er noget mytisk over at have ramte den kendte mur, gjorde det selvsagt ikke situationen bedre for Red Bull og Max Verstappen, der få minutter efter sammenstødet måtte en tur i garagen.

- Det er en skam. Vi gik glip af noget træning på grund af det, men ellers synes jeg, det så ganske fornuftigt ud for os. Det var ikke perfekt, og vi har stadig noget arbejde foran os, siger hollænderen.

Sving 13 og 14 er de sidste på banen i Canada. Når kørerne svinger til ventre på vej ud af sving 14, har de Wall of Champions på højre hånd.