Formel 1

Magnussen starter fra pitten i Canada

Kevin Magnussen ramte 'Wall of Champions' ('Mestrenes mur', red.) i kvalifikationen og måtte udgå. Simon Galloway / Haas F1 Team

Reparationer på raceren efter uheldet i kvalifikationen til Canadas Formel 1-grandprix sender Kevin Magnussen ud i pit lane.

Kevin Magnussen har et svært udgangspunkt, når de røde lamper slukkes til det canadiske Formel 1-grandprix søndag klokken 20.10 dansk tid.

Danskerens team, Haas, har som følge af Magnussens uheld i lørdagens kvalifikation været tvunget til at udskifte racerens såkaldte overlevelsescelle, som kørerne er placeret i og beskytter dem ved selv de voldsomste ulykker.

Det betyder, at Kevin Magnussen er blevet straffet og i overensstemmelse med Formel 1-reglementets artikel 23.2 skal starte grandprixet i Montreal fra pit lane. Det fremgår af et dokument fra det internationale automobilsportsforbund (FIA).

I dokumentet står der også, at stewarderne skal inspicere Magnussens racer igen inden grandprixet, og at det vil ske før klokken 18.00 dansk tid.

I muren i sving 14

26-årige Kevin Magnussen havde kurs mod tredje og sidste del af kvalifikationen, Q3, da han akkurat som tiden løb ud i Q2 ramte den berygtede 'Wall of Champions' ('Mestrenes mur', red.) i sving 14.

'Wall of Champions' i Montreal

Muren på kørernes højre side på vej ud af sving 14 har fået navnet 'Wall of Champions', fordi den har krævet bemærkelsesværdigt mange ofre. Blandt andre Michael Schumacher, Damon Hill og Jacques Villeneuve - alle i 1999 - og senere Jenson Button, Nico Rosberg og Sebastian Vettel.

Danskeren forklarede efterfølgende, at han var lidt for hurtig på gassen på vej ud banens sidste sving. Derfor skød bilen lidt ud med bagenden, så han ramte barrieren, knækkede baghjulsophænget, snurrede rundt og fortsatte ind i barrieren på den modsatte side af banen.

- Der er ikke noget, der er slut, før vi får et ternet flag søndag, men jeg er selvfølgelig ærgerlig. Det er rigtig surt for teamet. Jeg skulle ikke have lavet den fejl. Jeg er irriteret, sagde Kevin Magnussen til TV3+ efter kvalifikationen.

Ifølge Formel 1's hjemmeside har det amerikanske Haas-team ikke nøjedes med at udskifte overlevelsescellen i Magnussens racer. Også gearkassen er blevet skiftet ud til søndagens grandprix.

- Det virker bare ikke til, at vi kan have heldet med os, lyder det fra Haas-teamchef Günther Steiner ifølge Formel 1's hjemmeside.

Straf til Sainz

Kevin Magnussens kollision med 'Wall of Champions' i Q2 havde også konsekvenser for andre kørere heriblandt hollandske Max Verstappen og franske Romain Grosjean.

Både Red Bull-køreren og Magnussens teamkollega fik afbrudt deres sidste forsøg på at forbedre deres omgangstider, idet Magnussens uheld udløste rødt flag. Verstappen kvalificerede sig derfor som 11'er og Grosjean som 15'er.

Begge er dog siden hen rykket én placering frem. Hollænderen fordi McLarens Carlos Sainz, som kørte 9.-bedste tid i kvalifikationen, har fået en straf på tre startplaceringer for at forsinke Toro Rossos Alexander Albon. Grosjean på grund af straffen til Magnussen.

Sainz mister i sidste ende kun to startplaceringer, når nu Kevin Magnussen som den eneste skal starte fra pit lane.

Ferraris Sebastian Vettel starter forrest i Montreal med den regerende verdensmester Lewis Hamilton (Mercedes) lige bag sig.