Formel 1

Rasende Vettel accepterede ikke straf - byttede rundt på resultattavler

Sebastian Vettel bytter rundt på tavlerne, der viser kørernes placering i det canadiske grandprix. Dan Istitene / Ritzau Scanpix

Sebastian Vettel var langt fra tilfreds med den tidsstraf på fem sekunder, der kostede ham sejren i det canadiske grandprix søndag.

Der var stor dramatik i Canadas Formel 1-grandprix, da Sebastian Vettel på omgang 48 kørte af banen og ind over græsset efter en kørerfejl.

Ferrari-køreren blokerede for Lewis Hamilton, da han forsøgte at få kontrollen over raceren tilbage på banen. Vettel fik derfor tildelt en tidsstraf på fem sekunder af løbets stewards.

- Man må seriøst være en fuldstændig blind mand, hvis man mener, at jeg kan køre gennem græsset og stadig kontrollere bilen. Jeg var heldig, at jeg ikke ramte væggen. Hvor fanden var det meningen, jeg skulle køre hen? Det er ikke fair, udbrød Sebastian Vettel over radioen lige efter løbet.

Efter løbet fór Sebastian Vettel ud af raceren og hen mod løbets stewards for at få en forklaring på tidsstraffen, der endte med at give Lewis Hamilton sejren i stedet.

Herefter flyttede han rundt på de tavler, der viser bilernes placeringer i grandprixet. Tyskeren flyttede andenpladstavlen over foran Lewis Hamiltons Mercedes-racer og placerede tavlen med ettallet, hvor hans egen Ferrari-racer skulle være placeret.

- Lewis (Hamilton) var tydeligvis en smule hurtigere gennem løbet, men vi var i stand til at blive forrest. Jeg har sagt nok. Du burde spørge publikum, hvad de synes om beslutningen, sagde Sebastian Vettel ved podieceremonien søndag.

Sebastian Vettel flytter tavlen, der indikerer førstepladsen over foran sin egen racer.

Sebastian Vettel og Ferrari meddelte i timerne efter løbet, at de har intentioner om at appellere straffen til den Internationale Motorsportsunion (FIA). Det skriver Autosport. Mediet skriver dog, at den straf, som Vettel har fået, hører til dem, der ikke kan appelleres.

Publikum buhede

Lewis Hamilton kom forbi det ternede lige efter Sebastian Vettel, som krydsede målstregen først, men altså missede sejren på grund af en tidsstraf.

Den forsvarende verdensmester forsøgte under podieceremonien at hive Vettel med op på podiet for at vise respekt for sin rival. Alligevel blev briten udsat for buhråb fra publikum i interviewet efterfølgende.

- Jeg kan kun sige, at jeg ikke tog beslutningen. Så jeg ved ikke, hvad de buher af – måske er det beslutningen, forklarede Hamilton, inden han blev afbrudt af Vettel, der overtog mikrofonen.

- Publikum burde ikke buhe af Lewis (Hamilton). Hvis publikum skal buhe, skal de buhe af disse komiske beslutninger, sagde Ferrari-køreren, inden han forlod scenen ved Circuit Gilles Villeneuve-banen i Montreal.

Ferraris Charles Leclerc tog sig af den sidste podieplads ved Canadas grandprix. Næste grandprix køres i Frankrig d. 23. juni.

Lewis Hamilton hev fat i Sebastian Vettel for at få ham op på det øverste podietrin.