Utilfreds Magnussen slutter i den tunge ende

16x9
Kevin Magnussen sluttede i nederste halvdel af feltet. Foto: Charles Coates / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen havde svære arbejdsbetingelser fra start, da han startede bagerst. Danskeren havde tilmed problemer med raceren.

Sådan endte top tre samt Haas-bilerne i Canadas grandprix:

1. Lewis Hamilton (Mercedes)

2. Sebastian Vettel (Ferrari)

3. Charles Leclerc (Ferrari)

14. Romain Grosjean (Haas)

17. Kevin Magnussen (Haas)

Det betyder resultatet:

En tidsstraf på fem sekunder betød, at Sebastian Vettel ikke fik den sejr, som han og Ferrari længtes efter. Lewis Hamilton vandt endnu en gang og trækker fra i toppen af VM-stillingen, hvor han nu har 162 point. Kevin Magnussen startede fra pitlane og havde store problemer med raceren undervejs i løbet. Han sluttede på en 17.-plads, men beholder sin 8.-plads i stillingen. Se stillingen her.

Utilfreds Magnussen

Det var ikke kun startplaceringen bagerst i feltet, der gav problemer for Magnussen. Danskeren havde også problemer med raceren, og det gav han udtryk for i radioen med 15 omgange igen.

- Det her er den værste oplevelse, jeg nogensinde har haft i racerbil, sagde Magnussen.

- Ingen af os er tilfredse med den her fart. De (mekanikerne, red.) blev oppe hele natten for at reparere bilen, sagde ingeniøren Gary Gannon.

- Det betyder også, at det heller ikke er en rar oplevelse for os. Det er nok nu. Det er, hvad det betyder. Nok er nok, svarede Steiner igen.

Kort efter løbet kom det dog frem, at danskeren havde undskyldt over for holdet efter sin lidt harske udmelding.

Sådan forløb grandprixet /ritzau

Magnussen startede grandprixet bagest, efter at han i lørdagens kvalifikation kørte ind i barrieren og skulle have udskiftet store dele af sin Haas-racer.

Derfor kunne det kun gå en vej for den danske racerkører i søndagens løb.

Og det startede også godt. Hurtige pitstop til Alexander Albon (Toto Rosso) og Carlos Sainz (Renault), en udgået Lando Norris (Renault) samt et par overhalinger bragte danskeren op på 14.-pladsen efter 12 omgange.

Men som i flere af de tidligere løb i sæsonen havde Magnussen problemer med dækkene på Haas-raceren.

I teamradioen meddelte danskeren, at han havde svært ved at få ordentligt vejgreb og beklagede sig generelt over, at den sammenlappede racer ikke kunne stå distancen.

Det kunne også ses på placeringerne, hvor Magnussen igen strøg tilbage. Efter sit pitstop stabiliserede han sig på 18.-pladsen, hvor han lå længe, inden han kort før slut hentede en enkelt placering.

Magnussen har 14 point efter sæsonens første syv løb, mens Grosjean blot har to point.