Haas-boss forklarer oplevelsen, der førte til Magnussens udbrud

16x9
Günther Steiner og Kevin Magnussen er kommet videre efter en mindre diskussion under det canadiske grandprix. Foto: Andy Hone / Rich Energy Haas F1 Team

Haas havde ændret en række ting på Kevin Magnussens racer forud for Canadas grandprix. Ændringer, som ikke virkede.

- Det her er den værste oplevelse, jeg nogensinde har haft i racerbil.

Kevin Magnussen var klar i mælet, da han under søndagens canadiske grandprix gav udtryk for sin utilfredshed med Haas-raceren, der præsterede langt under det vanlige niveau.

Årsagen til problemerne skal findes i en række ændringer, der blev foretaget på Magnussens bil, efter han var kørt galt under kvalifikationen dagen forinden, fortæller holdets teamchef, Günther Steiner.

- Da vi genopbyggede Kevins bil, prøvede vi med en smule anderledes setup, fordi vi kunne på grund af starten fra pitlane. Det virkede åbenlyst ikke. Det ved vi nu, så i det mindste blev vi klogere, siger teamchefen til Autosport.

Mekanikerne på det amerikanske hold brugte store dele af natten på at få Magnussens bil klar til selve løbet, og her var de tvunget til at udskifte racerens såkaldte overlevelsescelle, som kørerne er placeret i og beskytter dem ved selv de voldsomste ulykker. Det betød, at danskeren ifølge reglementet skulle starte løbet fra pitten.

- Vi er videre

Selvom danskerens racer blev meldt klar, var den ikke i nærheden af at være konkurrencedygtig. Magnussen kom i mål som nummer 17 - over to omgange efter løbsvinder Lewis Hamilton.

Og det var altså frustrationerne over den manglende fart, der fik den 26-årige dansker til at kritisere bilen over teamradioen. Det var ikke noget, der faldt i god jord hos Günther Steiner, som umiddelbart efter gav ham en reprimande, som alverdens seere kunne følge med i.

- Hans hensigt var ikke at være kritisk, han forsøgte bare at forklare, at det var en meget dårlig situation. Han undskyldte over for alle, som en voksen mand gør, og så er vi videre. Der er ingen grund til at dvæle ved det, siger italieneren.

Kevin Magnussen har efter sæsonens 7 første løb skrabet 14 point sammen. Det placerer ham på en niendeplads i kampen om det individuelle verdensmesterskab.

Danskeren og resten af Formel 1-feltet skal i aktion igen 21.-23. juni, hvor det franske grandprix løber af stablen på Circuit Paul Richard.