Formel 1

- Den værste weekend i teamets historie, siger Haas-chef

Günther Steiner håber, at teamet snart få løst problemerne med bilen. Andy Hone / Rich Energy Haas F1 Team

Günther Steiner var ikke i tvivl om, hvad han synes om Haas' weekend i Frankrig.

Fra første træning fredag til grandprixet søndag i Frankrig var det én stor nedtur for Haas.

Kevin Magnussen og Romain Grosjean har igennem hele weekenden mere bekymret sig om den tætte afstand til bunden frem for at drømme om point.

I løbet blev den manglende fart i bilen virkelig udstillet, hvor det kun var de utrolig langsomme Williams-biler, der kørte dårligere omgangstider.

Netop Williams-bilerne var de eneste, som Magnussen sluttede foran, mens Grosjean udgik af løbet med seks omgange tilbage. Resultatmæssigt ikke det værste resultat for teamet, som er i gang med fjerde sæson i Formel 1.

Alligevel er teamchefen, Günther Steiner, er dog ikke i tvivl om, hvordan han vil opsummere weekenden.

- Desværre var denne løbsweekend den værste i Formel 1, siden vi startede holdet. Vi bliver nødt til at finde en måde at komme ud af problemerne. Vi er ikke, hvor vi gerne vil være, siger Steiner i en pressemeddelelse fra Haas.

Vi er nødt til at stoppe med at give skylden på dækkene

Romain Grosjean

Haas bør kigge indad

Dækkene hos Haas har været det helt store problem for holdet siden årets andet grandprix. Efter en god kvalifikation i Bahrain sluttede begge kørere uden for pointene. Årsagen ifølge teamet var, at de under løbene ikke kunne få dækkene i den rette temperatur.

Det skulle vise sig at blive et vedvarende problem.

Efter hvert løb har kørere eller personer fra holdet udtalt sig om problemerne med dækkene. Men nu gider Romain Grosjean ikke mere at give skylden på det.

Romain Grosjean gider ikke længere snakke om Haas' udfordringer med dækkene.

Inden kvalifikationen til det franske grandprix fortalte han, at han synes, teamet snart bliver nødt til at kigge indad i stedet for at give de ydre omstændigheder skylden for de svingende præstationer.

- Vi er nødt til at stoppe med at give skylden på dækkene og i stedet begynde at bebrejde os selv.

- Der er 50 grader (banetemperaturen, red.) og en masse energi i banen. Så vi har ikke rigtig nogen undskyldninger for ikke at få den rigtige varme i dækken, sagde han til Autosport.

Både Kevin Magnussen og Romain Grosjean er to gang hver sluttet i pointene i denne sæson.

Sidste år sluttede Kevin Magnussen på sjettepladsen i det franske grandprix. Næste grandprix er i Østrig i den kommende weekend.