Formel 1

Ejere af legendarisk bane frygter Formel 1's planer

Sebastian Vettel førte feltet igennem første sving efter starten på sidste års grandprix på Silverstone. Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Om under en måned udløber kontrakten mellem Silverstone-banen og Formel 1, og rygter om et grandprix i London giver usikkerhed om en ny aftale.

Fremtiden for et Formel 1-grandprix på Silverstone er uvis.

For når bilerne er kørt i garagen, og tilskuerne er taget hjem efter løbet på den britiske bane den 14. juli, udløber kontrakten mellem Formel 1 og selskabet bag Silverstone, og selvom de angiveligt allerede er blevet enige om en ny aftale, er der nu opstået usikkerheder.

Storbritannien er ikke nogen stor ø, så det er en kommerciel bekymring

Stuart Pringle

Aftalen, som endnu ikke er underskrevet, blev således lavet, inden ejerne af Silverstone havde fået at vide, at Formel 1 ønsker at afholde et grandprix i London, og derfor vil de nu genoverveje mulighederne.

Det siger direktøren for Silverstone, Stuart Pringle, til BBC.

- Formel 1 har for første gang indrømmet over for os, at de ønsker at have et løb i London. Det er en radikal ændring, fordi det er anderledes i forhold til tidligere arrangementer, og Storbritannien er ikke nogen stor ø, så det er en kommerciel bekymring.

Bekymringen går på, at Silverstone kun er 130 kilometer fra London, og derfor frygter man, at et grandprix i den engelske hovedstad vil have en negativ effekt på fremmødet på Silverstone, hvor der er plads til 140.000 tilskuere.

- Det øger risikoen betydeligt for Silverstone, der for bare få år siden var ved at blive udslettet for at fastholde vores engagement i Formel 1 for at bevare et britisk grandprix. Vi har bogstavelig talt ikke råd til at ende der igen.

En talsmand fra organisationen bag Formel 1, Liberty Media, fortæller, at de fortsat ønsker et grandprix på Silverstone, og at "de ser frem til at lande en aftale."

Ecclestone advarer mod grandprix i London

Planerne om, at Londons gader skal lægge asfalt til et grandprix i motorsportens kongeklasse, er ikke noget, der huer legenden Bernie Ecclestone.

Han mener ikke, man bør gamble med de mange tilskuere, som år efter år lægger vejen forbi banen nordvest for London.

- Silverstone er det ideelle sted. Det bliver pakket. Man kan ikke få flere mennesker ind. Det vil være en risiko, hvis man tager et andet sted hen, siger den tidligere Formel 1-direktør til Daily Mail.

Ecclestone mener desuden, at det vil være en stor risiko for Silverstone at skrive under på en langsigtet aftale med Formel 1, fordi det kan få store konsekvenser, hvis hjemmebanefavoritten Lewis Hamilton stopper karrieren, og der stadig er mange år tilbage af aftalen.

Silverstone var for første gang værter til et Formel 1-grandprix i 1950.