Formel 1

Kevin Magnussen råbte og skreg efter stort resultat

Kevin Magnussen jublede stort efter lørdagens kvalifikation. Valdrin Xhemaj / Ritzau Scanpix

Den danske Formel 1-kører kunne ikke begribe, hvad der var sket efter hans sensationelle slutspurt i kvalifikationen til Østrigs Formel 1-grandprix

Kevin Magnussen leverede lørdag eftermiddag en imponerende sidste omgang på Red Bull Ring i Østrig i kvalifikationen til søndagens Formel 1-grandprix.

Danskeren så længe ud til at ende sidst i den sidste kvalifikationsrunde, men pludselig fangede Haas-raceren fart på banen og kørte sig ind i den femtebedste tid i kvalifikationens absolut sidste sekunder. Efter kvalifikationen havde han svært ved at forstå resultatet og brød ud i et stort jubelbrøl på direkte tv.

- Fuck, jeg er glad. Jeg ved ikke, hvor det kom fra. Jeg fyrede den bare af og gav den alt, og det fungerede bare, sagde en tydeligt glad Magnussen til 3+ efter kvalifikationen.

Dagen startede ellers ikke specielt godt for Magnussen, hvis bil fik problemer med gearkassen i dagens tidlige træning. Det kostede en ny gearkasse og en straf på fem startplaceringer i morgendagens løb.

I de to første kvalifikationsrunder imponerede danskeren heller ikke, og han sneg sig kun lige akkurat videre til den sidste runde, Q3. Og det var så her, at Magnussen i de sidste sekunder leverede den magiske omgang.

- Jeg tænkte: ”Hold da kæft, banen må have været god.” Det var en femteplads, da jeg så tv’et, så jeg kunne ikke fatte det. Jeg tænkte, at de andre nok ville komme, men det skete ikke.

Med 5.-pladsen i kvalifikationen starter Kevin Magnussen som nummer 10, mens hans teamkollega Romain Grosjean starter en plads bag ham som nummer 11.

Ferrari-køreren Charles Leclerc var kvalifikationens hurtigste og starter derfor i pole position.

Startrækken

 1. Charles Leclerc (Ferrari)
 2. Max Verstappen (Red Bull)
 3. Valtteri Bottas (Mercedes)
 4. Lewis Hamilton (Mercedes)
 5. Lando Norris (McLaren)
 6. Kimi Räikkönen (Alfa Romeo)
 7. Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo)
 8. Pierre Gasly (Red Bull)
 9. Sebastian Vettel (Ferrari)
 10. Kevin Magnussen (Haas)
 11. Romain Grosjean (Haas)
 12. Daniel Ricciardo (Renault)
 13. Sergio Perez (Racing Point)
 14. Lance Stroll (Racing Point)
 15. Nico Hülkenberg (Renault)
 16. Daniil Kvyat (Toro Rosso)
 17. Robert Kubica (Williams)
 18. George Russell (Williams)
 19. Carlos Sainz Jr. (McLaren)
 20. Alexander Albon (Toro Rosso)