Formel 1

Dæk og tidlig straf ødelagde Magnussens grandprix

Kevin Magnussen (forrest) røg tidligt langt tilbage i feltet. Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen var ikke i stand til at forsvare sin startplacering som nummer ti i det østrigske grandprix.

Resultat

  1. Max Verstappen (Red Bull)
  2. Charles Leclerc (Ferrari)
  3. Valtteri Bottas (Mercedes)

Kevin Magnussen sluttede på 19.-pladsen, mens teamkollega Romain Grosjean blev nummer 16.

Det betyder resultatet

Lewis Hamilton fører fortsat VM-stillingen suverænt. Han har nu 31 point ned til holdkammeraten Bottas på andenpladsen. Max Verstappen overtager tredjepladsen fra Sebastian Vettel.

Kevin Magnussens ryger ned på 12.-pladsen, fordi Lando Norris (McLaren) fik point. Se hele VM-stillingen her.

Dårlige dæk og straf

Danske Kevin Magnussen vil formentlig kun huske sin forrygende kvalifikation lørdag, hvor han satte femtehurtigste tid af alle, når han ser tilbage på weekenden i Østrig.

Søndagens grandprix blev nemlig en kedelig omgang for danskeren, der kort efter starten mistede placeringer, fordi han var tvunget til at starte på et sæt brugte softdæk fra kvalifikationen.

Det hjalp på ingen måde på situationen, da han kort efter sit første pitstop på 12. omgang fik en straf, fordi hans racer havde bevæget sit, før starten gik. Dermed blev han sendt en tur igennem pitten og røg ned på sidstepladsen.

Referat

Af Ritzau

19.-pladsen er Kevin Magnussens dårligste placering nogensinde i et gennemført løb. Hans hidtil dårligste var en 18.-plads i Singapore sidste år.

Nedturen fortsætter altså for Haas, hvis bedste placering i de seneste tre løb er en 14.-plads til Grosjean i Canada.

Ferraris Charles Leclerc startede forrest og førte det meste af løbet.

Med tre omgange tilbage måtte han dog give fortabt over for Max Verstappen (Red Bull), og så vandt hollænderen til stor glæde for de mange fans, der var mødt op på Red Bull Ring i østrigske Spielberg.

Leclerc blev nummer to, mens Valtteri Bottas (Mercedes) fuldendte top-3. Det er første gang i 2019, at det ikke var en Mercedes, der vandt.

Kevin Magnussen blev nummer fem i lørdagens kvalifikation, men startede i tiende position på grund af en placeringsstraf for en skiftet gearkasse.

Da starten gik, formåede danskeren indledningsvis at holde sin placering, men der gik ikke længe, før han begyndte at falde længere og længere tilbage.

Magnussen havde inden løbet udtrykt bekymring over de dæk, han skulle starte løbet på, og det viste sig altså at være velbegrundet.

Et pitstop allerede på 12. omgang, hvor Magnussen fik et sæt nye dæk på, ændrede ikke det store. Bedre blev det ikke, da danskeren kort efter fik en straf for at holde for langt fremme, da starten gik, og blev sendt en tur igennem pit lane.

Magnussen kom ud på sidstepladsen, og så var der udsigt til en lang dag i det østrigske.

Danskerens holdkammerat, Romain Grosjean, havde heller ikke meget at glæde sig over efter de første omgange. Franskmanden startede på 11.-pladsen, men røg hurtigt ned på 16.-pladsen, hvor han forblev.

Det lykkedes hurtigt for Magnussen at komme forbi Williams' Robert Kubica og indtage 19.-pladsen, men mere blev det ikke til for danskeren, på hvad der endte med at blive en sort dag.

Søndagens resultat efterlader Kevin Magnussen med de 14 VM-point, han også havde inden løbet. Romain Grosjean har blot skrabet to point sammen i årets ni løb.

Lewis Hamilton, der blev nummer fem søndag, fører VM-stillingen med 197 point. Valtteri Bottas har 166 på andenpladsen, mens Max Verstappen med sin sejr hopper op på tredjepladsen med 126.

Artiklen opdateres