Formel 1

Først tre timer efter løbet blev Verstappens sejr godkendt

Mens Max Verstappen lod sig hylde på podiet, blev hans afgørende overhaling i det østrigske Formel 1-grandprix undersøgt af løbskommissærerne. Leonhard Foeger / Ritzau Scanpix

Søndagens vinder Max Verstappen er blevet frikendt for en potentiel forseelse i slutningen af det østrigske grandprix.

Der var drama til det sidste - og mere til - i søndagens Formel 1-grandprix.

Red Bulls Max Verstappen leverede et stort comeback efter en elendig start på løbet, og på tredjesidste omgang overhalede han Ferraris Charles Leclerc, der havde ført løbet fra start.

Men kort efter overhalingen blev det meddelt, at løbskommissærerne efterfølgende ville undersøge Verstappens overhaling.

Der var nemlig kontakt mellem kørernes racere, så Leclerc måtte køre af banen.

Tre timer efter løbet kunne Red Bull og Verstappen dog ånde lettet op og juble over den officielle sejr i Østrigs grandprix.

- Det er den længstvarende VAR-beslutning nogensinde, skrev Red Bull på Twitter med henvisning til videodommersystemet, der benyttes i fodbold.

Max Verstappen kørte over målstregen klokken 16.35, men i den officielle meddelelse fra løbskommissærerne lød det, at kørerne skulle stille op til høring klokken 18.

Først klokken 19.46 udkom kendelsen - ingen straf.

- De samlede omstændigheder taget i betragtning vurderer vi ikke, at nogen af kørerne var fuldt eller delvist skyldige i hændelsen. Vi skønner, at det er noget, der sker i racerløb, hedder det i kendelsen.

Sejren er Red Bulls og Max Verstappens første i sæsonen.

Den 21-årige hollænder var kort efter løbet heller ikke sen til at frikende sig selv.

- Det er hårdt race. Ellers skal vi bare blive hjemme. Hvis det ikke er tilladt i racerløb, hvad er idéen så i at køre Formel 1?, spurgte han på det officielle tv-signal.

Med sejren overtog Verstappen tredjepladsen i VM-stillingen, hvor han henviser Ferraris Sebastian Vettel til fjerdepladsen.

Han har 126 og langt op til Lewis Hamilton, der har 197 point på førstepladsen.