Formel 1

Trods nedtur viste Magnussen, at han kan 'noget helt ekstraordinært'

Kevin Magnussen havde en meget blandet weekend i Østrig. Christophe Simon / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen kan tage sin måske bedste omgang nogensinde i Formel 1 med sig fra weekenden i Østrig, mener motorsportskommentator.

Nat og dag. Hund og kat. Sommer og vinter. Øst og vest.

Der er mange modsætninger, der kan beskrive Kevin Magnussens lørdag og søndag i Østrig, hvor Formel 1-cirkusset i denne weekend var nået til.

I lørdagens kvalifikation overraskede han alt og alle med en dybt imponerende femteplads. Søndag måtte han dog starte som nummer ti på grund af en straf, og den startplacering blev vekslet til en 19.-plads - Magnussens dårligste resultat nogensinde i de løb, han har fuldført.

- Kvalifikationen sikrede, at det her var en god weekend for Kevin Magnussen, selv om Haas-bilen var helt væk i selve racet, siger TV 2 SPORTs motorsportskommentator Ulrik Jönsson.

- Magnussen har for længst bevist, at han er god nok til Formel 1, og han har bevist, at han er en af feltets hårdeste fightere, uanset hvor dårligt materiel han får at arbejde med. Men kvalifikationen i Østrig var et af de her magiske øjeblikke, hvor Magnussen viste, at han kan noget helt ekstraordinært.

- Dét er et meget vigtigt signal at få sendt igennem paddocken i Formel 1. I kombination med at være en af feltets hårdeste arbejdsmænd er det en rigtig god cocktail, der kan være attraktiv for mange hold i Formel 1.

Haas-racer langt fra toppen

Kevin Magnussens grandprix søndag blev dels ødelagt af at starte på brugte softdæk fra kvalifikationen, ligesom Haas-raceren slet ikke kunne følge med.

Og kort inde i løbet blev han også ramt af en straf for at have holdt forkert i starten, hvilken sendte ham en ekstra tur gennem pitten.

- Ingenting fungerede. Vores pace var bare uendeligt dårligt. Det er meget svært at forklare og sindssygt frustrerende at have de her op- og nedture, sagde en tydeligt skuffet Kevin Magnussen efter løbet til 3+.

Ulrik Jönsson nedtonr Magnussens egen rolle i resultatet, fordi Haas-racerne bare har det enormt svært i øjeblikket.

Banker Grosjean

Det var således tredje grandprix i træk, at ingen af holdets kørere formåede at køre sig til point i VM-stillingen.

- Haas har haft et meget, meget svært år, men Kevin Magnussen har leveret, hvad man kunne forvente af ham. Han sætter Grosjean på plads. 7-2 fører han i kvalifikationerne, og han har 14 point mod Grosjeans 2 i stillingen. Det er overbevisende, siger kommentatoren.

- Så selv om det er en rigtig dårlig sæson for Haas-teamet, leverer Magnussen altså det, man kan, når man ikke har mere at arbejde med, end Haas giver ham i denne sæson.

Næste Formel 1-granprix køres den 14. juli på den britiske Silverstone-bane.