Formel 1

Magnussen havde aftale på plads med Force India

Kevin Magnussen ligger lige nu nummer 12 i VM-stillingen. Valdrin Xhemaj / Ritzau Scanpix

Den danske Formel 1-racerkører skulle have kørt for teamet Force India i sin første Formel 1-sæson.

I 2014 debuterede han i Formel 1 for McLaren. Men det var slet ikke meningen.

Kevin Magnussen havde nemlig en anden aftale, hvor kun de sidste formaliteter manglede.

- Jeg troede, jeg skulle køre for Force India. Jeg havde ikke underskrevet en kontrakt. Men vi havde givet hinanden håndslag på, at jeg skulle køre for Force India, siger Kevin Magnussen i Formel 1´s podcast Beyond The Grid.

Det hele blev muligt, fordi jeg var hans søn

Kevin Magnussen, Racerkører

Her skulle der nemlig været indgået en aftale med McLaren og Force India, hvor McLaren skulle hjælpe Force India, og Kevin Magnussen skulle lære Formel 1 at kende hos Force India for derefter at komme tilbage til McLaren med Formel 1-erfaring.

Men så kom McLarens direktør Ron Dennis ind på holdet, og han havde andre planer med danskeren.

- Han (Ron Dennis, red) ville ændre en masse ting, og jeg var så en af de ændringer, han ønskede. Og jeg fik sædet i stedet for Sergio Perez.

Det betød, at Kevin Magnussen som bekendt kørte for McLaren den sæson, mens det var Sergio Perez, der blev sendt til Force India.

Desværre for Magnussen, blev det ikke helt den store succes i hans første sæson, hvor han godt nok kom på podiet i sin debut, men siden hen var der ikke meget at komme efter for danskeren, der set i bakspejlet måske gerne havde taget et par sæsoner for et mindre hold.

- Det havde nok været bedre for mig at komme til et mindre Formel 1-hold, og stille og roligt vænne mig til Formel 1 på et mindre hold, og så komme til McLaren senere.

- Det, tror jeg, havde været bedre både for dem og for mig selv, siger Magnussen.

`Min far var grunden til, jeg fik sædet hos McLaren´

Kevin Magnussen var i en årrække en del af ungdomsprogrammet hos McLaren. Og spørger du hovedpersonen selv, så spillede faren Jan Magnussen en stor rolle for, at det blev en realitet.

- Det hele med McLaren blev muligt, fordi min far havde kørt der. De sagde, at de stadig havde arbejde, der skulle gøres med Magnussen-navnet. Så det hele blev muligt, fordi jeg var hans søn.

- Jeg tror, de følte, at de kunne have håndteret det bedre med min far. Det er grunden til, at jeg fik åbnet døren ind til McLaren og kom ind til at starte med, siger Kevin Magnussen.

Tilbage i 1995-sæsonen kørte Jan Magnussen Formel 1 for netop McLaren. Og dermed var Magnussen-navnet altså kendt i McLaren-lejren. Men det betød dog ikke ligefrem, at tilværelsen blev gjort lettere for Kevin Magnussen.

- Der var et stort pres og mange forventninger allerede fra start. For alle de ting, min far gjorde galt, holdt de øje med mig for at se, om jeg også gjorde. Jeg fik meget mere opmærksomhed.

Kevin Magnussen debuterede i McLarens Formel 1-racer ved en testkørsel tilbage i 2012 ved grandprixet i Abu Dhabi. Og her blev Kevin Magnussen endelig anerkendt for at være andet end blot sin fars søn.

- Den test var virkelig et gennembrud. Det var virkelig en drøm, der gik i opfyldelse, da jeg fik lov at køre en af de officielle racere og så for McLaren, der var holdet, jeg hele mit liv havde drømt om at køre for.

- Efter den test begyndte de for alvor at se mig som en af de gode kørere. Den var grundlaget for min officielle Formel 1-debut i 2014-sæsonen.

På trods af fine testresultater og gode præstationer i Renault 3.5-klassen, fik danskeren at vide, at han skulle vinde verdensmesterskabet i den klasse, hvis han skulle gøre sig forhåbninger om at køre Formel 1 for McLaren.

Den klasse formåede danskeren at vinde i 2013, og allerede i 2014 var han altså en af de udvalgte til et sæde for McLaren i formel 1.

I sit første grandprix imponerede Magnussen alt og alle, da han kørte sig på podiet.

- Det var så uvirkeligt. Det var stort nok for mig bare at være på banen med Ferrari og Mercedes. Men så at jeg endte på podiet, det var næsten for meget.

Desværre formåede Magnussen ikke at følge op på det flotte første grandprix, og den dag i dag er det stadig Kevin Magnussen eneste podieplacering ved et Formel 1-grandprix.