Formel 1

McLaren-chefer stemte om Magnussens fremtid: - Jeg troede, jeg var sikker

Forholdet mellem Kevin Magnussen og Jenson Button var præget af stor konkurrence mod slutningen. Mark Thompson / Scanpix Denmark

Kevin Magnussen vandt stort over Jenson Button i en afstemning blandt cheferne hos McLaren, men alligevel blev danskeren fravalgt.

Kevin Magnussens tid som McLaren-kører sluttede brat i slutningen af 2014 efter et møde mellem Formel 1-teamets ejere og ledelse.

Til podcasten Beyond the Grid fortæller danskeren, at ledelsen på mødet skulle stemme på enten Jenson Button (holdets anden kører, red.) eller ham som McLarens ene kører til 2015-sæsonen, hvor en aftale med Fernando Alonso allerede var på plads som den anden.

Og selvom Magnussen med rette var fortrøstningsfuld før afstemningen, blev den alligevel slutningen på hans tid som førstevalg hos teamet.

- Jeg kendte jo folkene i ledelsen, så jeg vidste, hvem der ville stemme på mig. Jeg troede, at alle ville stemme på mig, for det var, hvad jeg havde fået at vide. Ni personer stemte, hvor syv stemte på mig, og to stemte på Jenson. Men de to var to af holdets tre ejere, så det var alligevel nok.

- Jeg fik det at vide et par dage før kørerpræsentationen. Indtil da følte jeg mig helt sikker. Det kom som et chok for mig, for både Éric Boullier (daværende teamchef, red.) og resten af ledelsen havde fået mig til at føle mig helt sikker på min situation, forklarer Kevin Magnussen.

Han troede, han var færdig, og jeg troede, jeg skulle blive. Ingen af os snakkede med andre hold eller havde en plan B

Kevin Magnussen

I 2014 var holdet ejet af den tidligere teamchef Ron Dennis, den fransk-arabiske rigmand Mansour Ojjeh og den Bahrain-baserede pengefond Mumtalakat, og det var de to sidstnævnte parter, der gik imod danskeren og altså trumfede igennem på mødet.

Men ifølge Magnussen var det faktisk nærmere bestemt den tredje ejer, Ron Dennis, de to ville have ram på.

- De skændtes meget med Ron Dennis, og jeg tror måske bare, de ville røvrende ham. De ville stemme det modsatte af ham.

Fernando Alonso og Jenson Button blev holdkammerater på McLaren i 2015.

- Men Jenson var også blevet tæt med de to, så han gjorde det godt stykke arbejde med at komme ind på de rigtige personer. Så det var en lærestreg for mig, fortæller Kevin Magnussen.

Button havde fået 'farvel'-hjelm

Fernando Alonsos skifte til McLaren blev officielt i november, men allerede i sensommeren - omkring det belgiske grandprix - var Kevin Magnussen og Jenson Button blevet informeret om det.

- Der vidste både Jenson og jeg, at en af os skulle væk, og derfor begyndte vi at konkurrere endnu mere. Presset blev rigtig stort. Det var en svær situation, siger Magnussen til Beyond the Grid.

Som ugerne gik løsnede tilværelsen dog op for danskeren i takt med, at den dengang 35-årige Jenson Button gled stille og roligt ud af duellen om det ene McLaren-sæde.

- Det endte med, at jeg fik fornemmelsen af, at Jenson ville stoppe karrieren, og så mod slutningen af sæsonen var jeg slet ikke i tvivl om, at jeg ville fortsætte.

- Jenson havde endda fået gjort en ’farvel’-hjelm klar til sit sidste ræs, og han havde fået billeder op i kører-værelset fra sin karriere. Han troede, han var færdig, og jeg troede, jeg skulle blive. Ingen af os snakkede med andre hold eller havde en plan B, fortæller Kevin Magnussen

Den efterhånden 26-årige dansker blev hos McLaren som reservekører i 2015, inden han skiftede til Renault. Siden 2017 har Kevin Magnussen kørt for Haas.