Navnesponsor trækker sig omgående fra Magnussens hold

16x9
Kevin Magnussen i sin Formel 1-racer med Rich Energys navn og logo flere steder på bilen. Foto: Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Rich Energy skriver på sociale medier, at de har valgt at rive kontrakten over med Haas på grund af svingende resultater. ***

*** Haas har torsdag oplyst, at Rich Energy IKKE har trukket sig omgående som sponsor. Læs mere her.

Rich Energy Haas mister sin navnesponsor med omgående virkning.

Den britiske energidrikvirksomhed oplyser på Twitter, at de har valgt at stoppe samarbejdet med Formel 1-holdet, hvor Kevin Magnussen kører.

- I dag har Rich Energy revet kontrakten over med Haas på grund af dårlige præstationer. Vi sigter efter at slå Red Bull, men at slutte bag Williams i Østrig er uacceptabelt, skriver Rich Energy blandt andet og ønsker holdet alt godt.

Skuffende resultater

Rich Energy tiltrådte som navnesponsor op til denne sæson, hvor de pointerede, at de ville kæmpe med den anden energidrikvirksomhed Red Bull både på uden for banen.

I sidste sæson blev Haas nummer fem i konstruktørernes mesterskab, og med den nye sponsor var der derfor forhåbninger om at rykke tættere på de tre store hold i Formel 1: Mercedes, Ferrari og Red Bull.

Men denne sæson har været en stor nedtur. Selvom kvalifikationerne er forløbet godt - blandt andet med en femteplads til Kevin Magnussen i Østrig - har teamet svært ved at få dækkene til at præstere i løbene. Det har medført, at holdet er dumpet ned på 9. pladsen i konstruktørernes mesterskab med 16 point.

De værste resultater er kommet i de tre seneste grandprix, hvor Haas ikke har været i nærheden af pointene i top-10.

  • Canada: 14. plads til Romain Grosjean og 17. plads til Kevin Magnussen
  • Frankrig: Romain Grosjean udgik og 17. plads til Kevin Magnussen
  • Østrig: 16. plads til Romain Grosjean og 19. plads til Kevin Magnussen

Det er uvist, hvor mange penge Rich Energy har lagt i sponsoratet.

Haas har ikke selv meldt ud, at samarbejdet med Rich Energy er stoppet, men ESPN har været i kontakt med Formel 1-holdet, som meddeler, at de snart vil komme med en officiel udtalelse.