Officiel rangliste giver sæsonens værste pointantal til Magnussen

16x9
Kevin Magnussen havde en svær weekend på Silverstone-banen. Foto: Matthew Childs / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen og Romain Grosjean skraber bunden på Formel 1's rangliste for deres præstationer i det britiske grandprix.

Alt, hvad der kunne gå galt, gik nærmest galt for Kevin Magnussen og resten af Haas-teamet i weekendens britiske grandprix.

Det afspejler sig også på Formel 1's nyeste power ranking.

Ranglisten viser kun de ti bedste kørere efter hvert grandprix, men i fodnoten har Formel 1's hjemmeside følt sig nødsaget til at nævne de to Haas-kørere.

Ikke for deres positive indsats.

- Kevin Magnussen opnåede en uønsket pris i weekenden, da han modtog den værste score uddelt af juryen indtil nu i sæsonen med blot 18 point. Mens teamkollegaen Romain Grosjean opnåede den næstdårligste score i sæsonen med 20.

Kørte ind i hinanden

Nedturen begyndte for Romain Grosjean i de to første træninger, hvor han først kørte galt og siden havde problemer med bilen.

I kvalifikationen var det Magnussens tur, da han sammen med fire andre kørere røg ud i den første runde og begyndte grandprixet på 16.-pladsen.

Den negative kulmination kom på første omgang i løbet, da Magnussen og Grosjean kørte ind i hinanden. Det fik den konsekvens, at begge biler trak sig fra løbet, inden der var kørt 13 omgange.

Verstappen i top

Ranglisten udarbejdes af et panel på fem eksperter, som hver giver en kører en karakter mellem 1 og 10. Det vil sige, at det maksimale er 50 point i løbet af en weekend.

Max Verstappen scorede 47 point i det britiske grandprix.

Næste grandprix er det tyske fra 26.- 28. juli.