Formel 1

Magnussen optimistisk trods våd træning: - Det ser godt ud

Kevin Magnussen er optimistisk efter de første træningen inden Ungarns grandprix. Attila Kisbenedek / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen fik kun kørt 21 omgange i fredagens anden træning, men på trods af det er han særdeles optimistisk.

Det var for vådt til almindelige dæk, men for tørt til intermediate og wet-dæk.

En drislende regnbyge drillede Formel 1-kørerne i den sidste time af fredagens anden træning inden grandprixet i Ungarn.

Det betød, at Haas-kørerne kun fik kørt 50 omgange tilsammen. Men på trods af det er Kevin Magnussen tilfreds med præstationen og optimistisk inden lørdagens tredje træning og kvalifikation, da danskeren var femtehurtigst i første træning.

- Det var ikke så skidt i første træning. Vi var hurtige, men vi får at se, hvad der sker. Der er en stor chance for forskellige forhold i morgen – både i forhold til temperaturen og vejret. Vi holder begge ben på jorden, da vi var oplevet store ændringer før. Det kan betyde meget, at vejret skifter, siger Kevin Magnussen ifølge Haas' hjemmeside.

- Vi fik kørt lidt på intermediate-dækkene. Det er godt at mærke bilen på de dæk, hvis det skulle blive vådt i morgen (lørdag, red.). Overordnet set så det godt ud, vi var konkurrencedygtige, men vi får at se i morgen.

Kevin Magnussen og Haas fik testet de grønne intermediate-dæk af.

Steiner: Vi tog chancen

Danskerens franske teamkollega, Romain Grosjean, fortæller, at de tidligere har haft problemer med bilens setup, når det har været koldt. Derfor er han spændt på, hvordan det nye setup reagerer på det.

- Vi kæmpede lidt om formiddagen med at få den rigtige balance på bilen – især på enkelte soft-dæk. Vi gjorde fremskridt om eftermiddagen, selvom det ikke var så varmt. Da regnen kom, fik vi prøvet intermediate-dækkene. Vi prøvede at finde balancen, hvis der kommer regn igen. Men vi må se, hvad der sker, siger Romain Grosjean.

Da der kom regn, kørte flere af holdene i pit, da de ikke mente, at det var vådt nok til at køre på intermediate. eller wet-dæk.

Haas fik sat et par omgange på intermediate, og teamchefen Günther Steiner fortæller, at det var lidt at en sats, da de valgte at blive på intermediate-dækkene. Det gav i sidste ende pote.

- Det var to sessioner, der var domineret af vejret. I den anden træning tog vi chancen og blev ude på intermediate-dækkene for at lære mere omkring dem, da vi ikke har haft mange muligheder for at teste dem i år, siger Günther Steiner.

Tredje træning bliver kørt fra klokken 12 til 13 lørdag, imens der er kvalifikation fra 15 til 16. Du kan følge både træningen og kvalifikationen i livebloggen på sport.tv2.dk.