Formel 1

- Det var kun et spørgsmål om tid, siger lykkelig Verstappen

Max Verstappen var glad for lørdagen i Ungarn.

Max Verstappen var meget glad for sin første pole position, som han tilskriver holdets arbejdsiver.

Når hollandske Max Verstappen sætter sig bag rattet til Ungarns grandprix søndag, oplever han noget for første gang: at starte foran alle sine rivaler.

- Det var kun et spørgsmål om tid, sagde han efter løbet og lavede et flueben i luften.

Med 1 minut og 14,958 sekunder sikrede han sig noget, han med egne ord ”egentlig ikke har gået så meget op i”. Alligevel strålede glæden ud af ham over det, han netop havde opnået i sin sjette sæson i Formel 1.

- Det er fantastisk. Bilen føltes godt hele weekenden, og det er altid svært at køre kvalifikation, men vi lykkedes med det. En stor tak til holdet. Bilen var flyvende.

Ny frontvinge giver pote

Nu gælder det om at få vekslet førstepladsen i kvalifikationen til det samme i søndagens grandprix, og det er den 21-årige Red Bull-kører klar over.

- Jeg er meget, meget glad for i dag (lørdag, red.). Men der er stadig meget og vigtigere ting tilbage.

Succesen skal blandt andet tilskrives ændringer, holdet foretog efter Østrigs grandprix i slutningen af juni. Den mest markante med frontvingen.

- Siden foretog vi nogen vigtige justeringer, og bilen har været meget bedre efter det. Efter det har vi fortsat udviklingen, men ikke så markante som den (frontvingen, red.).

- Vi viste det i dag på en bane, der kræver masser af downforce.

Han skal forsøge at fortsætte med at bevise det søndag til grandprixet klokken 15.10.

Her har han markant selskab lige bag sig i form af Mercedes-kørerne Valtteri Bottas (nummer to) og Lewis Hamilton (nummer tre).