Formel 1

Straf sender Magnussen frem inden Ungarns grandprix

Kevin Magnusssen skal starte som nummer 14 ved Ungarns grandprix. Valdrin Xhemaj / Ritzau Scanpix

Antonio Giovinazzi er blevet straffet for en hændelse under kvalifikationen til Ungarns grandprix, og derfor starter Kevin Magnussen nu som nummer 14.

Få timer efter den skuffende kvalifikation til Ungarns grandprix er Kevin Magnussens vej mod pointene blevet en anelse mere overkommelig.

Den danske Haas-kører rykker nemlig en enkelt startplads frem i feltet og skal nu starte som nummer 14, efter at Antonio Giovinazzi er blevet straffet med tre placeringer for en hændelse under lørdagens kvalifikation.

Her kørte italieneren i vejen for Lance Stroll og ødelagde hans omgang. Dette er Alfa Romero-køreren nu blevet straffet for. Dermed rykker han tilbage til nummer 17, når grandprixet begynder klokken 15.10 søndag.

Forvirret Magnussen

Den ene placering frem i feltet er dog sandsynligvis ikke nok til at udjævne de panderynker, Magnussen havde efter kvalifikationen.

Her gik han fra en flot Q1 til en dumpet Q2, hvor han endte sidst af alle.

- Det er meget svært for tiden. Det gik perfekt i Q1, men så var der intet greb i bilen i Q2. Der var lidt trafik på min omgang, men det burde ikke være nok til at påvirke det, siger danskeren i en pressemeddelse fra Haas.

Hans teamchef, Günther Steiner, er trods problemerne fortrøstningsfuld forud for grandprixet.

- Ikke en dårlig kvalifikation. Jeg synes, vi viste, at vi kan køre nogen gode omgange. Desvære for Kevin blev hans hurtigste omgange besværliggjort af noget medvind, så han kom ikke i Q3, siger Steiner.

Haas kan dog glæde sig over, at holdets franske kører, Romain Grosjean, starter som nummer ni.