Formel 1

Williams kom endelig i pointene - men glade er de ikke

Robert Kubica scorede årets første Williams-point i Tyskland.  Bernadett Szabo / Ritzau Scanpix

En uge efter Williams fik tildelt det første VM-point i 2019, fortæller teamchef Claire Williams, at det ikke har ændret humøret på teamet.

Ét point flytter ingenting hos Formel 1-teamet Williams. Heller ikke selvom der er tale om det første og hidtil eneste point i 2019-sæsonen.

Efter en sæson med store problemer skulle man ellers tro, at en placering i top-10 i Tyskland ville gøre underværker for humøret på det kriseramte team.

- At lade sig begejstre over ét point ville nok være en fejl, fortæller teamchef Claire Williams på et pressemøde.

- Alle på Williams har arbejdet utrolig hårdt i år, og det har været endnu en brutal sæson for os. Vi skal selvfølgelig tage imod alle belønninger med glæde, men Alfa Romeo har jo også indsendt en appel. Vi må vente på afgørelsen, men for mig – som en Williams – kan jeg ikke være glad for ét point, og jeg tror ikke, at nogen i teamet er særligt ekstatiske, siger Claire Williams.

Årets første Williams-point blev kørt hjem af Robert Kubica, der blev rykket ind i top-10, fordi de to Alfa Romeo-biler fik en tidsstraf.

Afgørelse i september

Efter det tyske grandprix blev Kimi Raikkonen og Antonio Giovinazzi tildelt en tidsstraf på 30 sekunder. Stewards fra det internationale motorsportsforbund FIA mente, at koblingerne i de to Alfa Romeo-biler overskred reglerne og fungerede på en måde, der kunne give kørerne en fordel under restarten efter en safety car.

Hos Alfa Romeo mener man at have beviser for, at dette ikke er tilfældet. Derfor er tidsstraffen anket.

- Vi blev straffet efter løbet, og det har vi appelleret. Det er den normale procedure, hvis du vil kæmpe mod en beslutning og synes, du har argumenterne til det. Ellers vil du ikke appellere, siger Alfa Romeos team manager Beat Zehnder.

Appellen bliver afgjort 24. september efter en høring i Paris.

I denne weekend kører Formel 1-feltet i Ungarn. Lørdag er der træning og kvalifikation, inden løbet som altid afvikles søndag.