Bottas kalder rivals kørsel for 'fuldstændig unødvendig'

16x9
Valtteri Bottas foran Charles Leclerc pĂĄ banen i Budapest Foto: Zsolt Czegledi / Ritzau Scanpix

Den finske Mercedes-kører var langt fra imponeret af den overhaling, som Charles Leclerc udsatte ham for på første omgang af grandprixet i Ungarn.

Vallteri Bottas er aktuelt nummer to i VM-stillingen. Finnen begyndte i samme position på banen i Budapest ved søndagens grandprix.

Men allerede på første omgang blev han overhalet. Først af teamkollega Lewis Hamilton og kort efter af Ferraris Charles Leclerc, der ramte Bottas' bil, da han kørte forbi.

- På vej ned til fjerde sving kom Charles (Leclerc red.) op på min højre side, men pludselig strøg han ind foran og ramte min frontvinge.

- Det var for sent til at reagere. Jeg elsker hårdt væddeløb - det er sikkert. Men det der var fuldstændig unødvendigt og fik betydning for resten af mit løb, siger Bottas til autosport.

Heldig at undgĂĄ punktering

Den finske Mercedes-kører fortsatte derefter et par omgange, inden han kørte i pit og blev sat yderligere tilbage i feltet. Grandprixet i Ungarn endte med en ottendeplads til Bottas og en fjerdeplads til Charles Leclerc.

- Han var heldig, han ikke punkterede (ved sammenstødet). Sådan burde overhalingen ikke være foregået, siger Bottas.

Bottas har et stykke op til verdensmesteren, Lewis Hamilton, i VM-stillingen. Omvendt kan han glæde sig over, han trods det mindre gode resultat i Ungarn stadig er et godt stykke foran eksempelvis Leclerc, der er aktuelt nummer fem i det samlede regnskab.

Ferrari-køreren fra Monaco ænsede i øvrigt ikke det store ved det 'unødvendige' sammenstød med Bottas:

- Jeg mærkede en lille berøring, men jeg ved ærlig talt ikke, hvad der skete, lyder det kortfattet fra Leclerc.

Kørerne går på sommerferie efter grandprixet og er først tilbage den 1. september.