Formel 1

- Det er ikke kørernes skyld, siger ekspert om Haas' problemer

Kevin Magnussen ligger aktuelt nummer 13 i VM-stillingen. Attila Kisbenedek / Ritzau Scanpix

I de seneste seks løb er det kun lykkedes Kevin Magnussen at hente én top ti-placering.

Kevin Magnussen har mange gange fortalt, at han vil være "best of the rest" – altså ende lige efter de seks dominerende racere i Formel 1.

Men i de seneste seks løb har Haas-kørerne haft svært ved at leve op til den målsætning, da de har haft store problemer med deres racere.

Problemerne kom også til syne i lørdagens kvalifikation ved Ungarns grandprix. Her satte Kevin Magnussen fjerdebedste tid i Q1, men i Q2 blev han sidst af alle med en tid, der var næsten et sekund langsommere end i den første kvalifikationsrunde.

- Det er ikke kørernes skyld, når det går galt. Det er tydeligt, når man kan sætte fjerdebedste tid i Q1, vurderer Jens Winther, der er motorsportsekspert på TV 2 SPORT.

Skal vænne sig til det

Det har været et gennemgående problem for Haas i denne sæson at opnå de optimale dæktemperaturer under løbene.

Men udover det er Haas-teamet endnu ikke lykkedes med at finde ud af, hvad der præcis er galt med deres biler.

- Det er sindssygt frustrerende, men kørerne er nødt til bare at indstille sig efter det. De er i elementernes vold.

- Du kan ikke vænne dig til sådan noget, men du bliver nødt til at indstille dig efter det. Som kører bliver du nødt til at være god, når bilen er god, forklarer Jens Winther.

Haas er i syv sind. De aner ikke, hvad der er galt

Jens Winther, motorsportsekspert hos TV 2 SPORT

- Haas er i syv sind

I de seneste seks løb er det kun lykkedes Kevin Magnussen at køre i top ti en enkelt gang, mens teamkollegaen Romain Grosjean har leveret to top ti-placeringer i den periode.

Problemerne med racerne har længe frustreret Haas-teamet, og lørdag var ingen undtagelse.

- Den ene runde kørte bilen perfekt, den næste runde kørte den som en pølsevogn. Det er svært at forudse, hvad man har at arbejde med, når det er så meget op og ned, lød det fra Kevin Magnussen til TV3 Sport efter kvalifikationen.

Når grandprixet i Ungarn er afholdt søndag, har kørerne løbsfri resten af august. Den pause kan vise sig at komme på et godt tidspunkt for Haas, der derved får mere tid til at se nærmere på bilerne.

- Haas er i syv sind. De aner ikke, hvad der er galt.

- Der er ikke umiddelbart noget, der taler for, at de finder løsningen, for det kræver så meget. Men jo mere de leder, desto større er chancen for, at de finder ud af, hvad der er galt. Det er i hvert fald helt sikkert, at de kommer til at arbejde i døgndrift i sommerpausen, siger Jens Winther.

Søndag jagter Haas-kørerne oprejsning, når de kører det ungarske grandprix. Her begynder Kevin Magnussen som nummer 14, efter Antonio Giovinazzi har fået en straf på tre pladser.

Forrest starter Red Bulls Max Verstappen efterfulgt af Valtteri Bottas og Lewis Hamilton.