Formel 1

Magnussen kæmper forgæves i Ungarn

Kevin Magnussen blev nummer 13 i Ungarn. Zsolt Czegledi / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen formåede ikke at køre sig ind i pointene ved Ungarns grandprix i en dårlig dag for Haas-teamet, hvor Romain Grosjean udgik.

For niende gang i denne sæson måtte Kevin Magnussen forlade et Formel 1-grandprix uden point.

Den danske Haas-kører havde givet sig selv et svært udgangspunkt fra en startplacering som nummer 14 til Ungarns grandprix, og herfra formåede han ikke at køre sig op i top-10 og pointene og endte som nummer 13.

Han gjorde det endnu sværere for sig selv, da han fik en skidt start på grandprixet, da han mistede to placeringer.

Max Verstappen, som startede i pole position, så længe ud til at vinde løbet, men på tredjesidste omgang blev han overhalet af Lewis Hamilton efter en hård duel om førstepladsen.

Den skuffede hollænder kan dog tage en banerekord og et ekstra point med sig hjem, da han slog Michael Schumachers rekord fra 2004.

Grosjean udgik

Magnussens teamkollega, Romain Grosjean, fuldførte ikke løbet, da han i 52. omgang måtte køre i garagen efter en skuffende dag, hvor han dumpede ned som nummer 16, selvom han startede som nummer ni.

Problemer med vandtrykket lyder Haas-mandskabets begrundelse for nedturen.

Undervejs blev franskmanden bedt om at lade sin danske kollega overhale ham, da Magnussen havde mere fart i sin bil.

Gult kort til Magnussen

Selvom Magnussens mulighed for at tage point var væk, gav han ikke op.

Han satte sig tungt på 14.-pladsen mod afslutningen og fik besked af Haas om, at han skulle gøre alt for at holde en jagtende Daniel Ricciardo, der havde mere fart i bilen, bag sig.

Australieren kunne dog ikke udnytte farten til at overhale Magnussen, som i bedste Magnussen-stil stædigt holdt sin placering. Så stædigt, at han undervejs måtte indkassere et gult kort for at flytte sig, imens han bremsede.

Da både Ricciardo og Magnussen overhalede Daniil Kvyat, endte det med en dansk 13.-plads.