Formel 1

- Niki Lauda ville lette på hatten, siger stolt Lewis Hamilton

Lewis Hamilton jubler over at vinde det ungarske grandprix. Bernadett Szabo / Ritzau Scanpix

Lewis Hamilton var træt og taknemmelig efter sejren ved det ungarske grandprix, hvor briten ikke var mange omgange væk fra at misse førstepladsen.

For syvende gang i karrieren vandt Lewis Hamilton det ungarske formel 1 grandprix, da han søndag eftermiddag triumferede i Budapest foran Max Verstappen og Sebastian Vettel.

- Jeg er træt, sådan skal det være. Men jeg er taknemmelig for dagen, og hvordan holdet bliver ved med at presse mig, udtalte Hamilton umiddelbart efter løbet.

Han og Mercedes-teamet tog en chance med 21 omgange tilbage, da de gik i pit for anden gang og skiftede til blødere, hurtigere dæk. Da den 34-årige englænder kom tilbage på banen var han omkring 20 sekunder efter Verstappen.

Men omgang for omgang barberede Hamilton sekunder af afstanden, og så med tre omgange igen gik den regerende verdensmester forbi hollandske Verstappen og kørte sejren sikkert i hus.

- Det var svært at komme forbi - hans (Verstappen red.) forsvar var godt, og jeg var i tvivl, om jeg ville kunne lukke hullet.

- Jeg holdt fokus og kørte hver omgang som en kvalifikationsrunde. Jeg ved, at hvis Niki (Lauda red.) havde været her i dag, så ville han lette på hatten, siger Lewis Hamilton med henvisning til den tidligere Mercedes-chef og forhenværende verdensmester, Niki Lauda, som afgik ved døden i maj.

Verstappen prøvede alt

Max Verstappen begyndte løbet i pole position, men måtte tage til takke med andenpladsen og banerekorden.

Sidstnævnte satte hollænderen på et par soft-dæk, som han skiftede til efter Hamiltons sene overhaling, som han ellers kæmpede hårdt for at undgå.

- Jeg prøvede alt, hvad jeg kunne på de hårde dæk og holde mig foran. Desværre var det ikke nok, men overordnet var det en god weekend med en andenplads og hurtigste omgang, siger Verstappen.

I denne sæson har top 10 i hvert løb mulighed for at score et ekstra VM-point ved at sætte hurtigste omgang. Søndag tilfaldt det Max Verstappen.

Danske Kevin Magnussen var også i vælten i Ungarn med flere tætte dueller. Haas-køreren endte på en 13. plads, mens teamkollega Romain Grosjean udgik.

Lewis Hamilton er med ni VM-løb tilbage godt på vej til at vinde sit tredje verdensmesterskab på stribe. Han fører sammenlagt med 62 point foran Valteri Bottas på andenpladsen.