- Magnussens præstationer var som en yoyo, skriver motorsportsmedie

16x9
Kevin Magnussen forstod ikke, hvorfor bilen kørte så ustabilt i Ungarns kvalifikation. Foto: Zoltan Balogh / Ritzau Scanpix

Udenlandske motorsportsmedier giver deres karakterer efter weekendens Formel 1-grandprix i Ungarn.

Der var klare forbedringer hos Haas i det ungarske Formel 1-grandprix, men bilen er stadig alt for svingende i sin ydeevne.

Sådan lyder konklusionen fra de udenlandske medier efter sæsonens 12. løb.

I træningerne var Kevin Magnussen hurtigst, ligesom han også var den eneste af Haas-kørerne, som formåede at gennemføre de 70 omgange på Hungaroring.

Men i kvalifikationen udeblev det gode resultat for danskeren, mens teamkollegaen Romain Grosjean avancerede til den sidste del af kvalifikationen. Franskmanden havde også god fart i bilen under den første del af løbet, inden han måtte udgå.

Derfor belønner størstedelen af de udenlandske motorsportsmedier Grosjean med en bedre karakter end Magnussen.

Få overblikket over medierne her, og læs deres begrundelse for karakteren til danskeren.

Autosport: 7 ud af 10

- Magnussens præstationer var som en yoyo i weekenden, og hvis han havde været i stand til at gentage farten fra Q1, ville han let have kvalificeret sig til Q3. Men manglende dækgreb især på frontakslen kostede ham.

- Fra 14. pladsen kom han aldrig i betragtning til pointene, og efter at have kørt længe på første stint kunne han kun hente Kvyat på den afsluttende del.

Romain Grosjean får 8 ud af 10.

Auto Motor Und Sport: 6 ud af 10

Mediet har ikke begrundet karakteren.

Romain Grosjean får 7 ud af 10.

Planet F1: 6 ud af 10

- Haas' problemer fortsætter, da deres to vidt forskellige biler stadig giver dem meget forskellige problemer. Magnussen kæmpede i kvalifikationen og var aldrig rigtig med i kampen om pointene, selvom han havde fornøjelsen af en lækker duel med Ricciardo, som han vandt.

Romain Grosjean får 5 ud af 10.

F1i.com: 6,5 ud af 10

- Mens hans teamkollega kørte rundt i den 'gamle' Melbourne-version, havde Kevin Magnussen alle de nyeste dele på sin bil og kørte langt bedre end Romain Grosjean i træningerne. Men det var en anden historie i kvalifikationen, da danskeren virkelig underpræsterede i Q2 og startede fra 14. pladsen, mens Grosjean var i top-10.

- Sammenlignet med det var løbsfarten faktisk en klar forbedring, og Magnussen gjorde sig positivt bemærket i den første halvdel af løbet, selvom han tabte et par placeringer.

Romain Grosjean får 7,5 ud af 10.

Crash: 6 ud af 10

- Langt fra Haas' tidligere katastrofale weekender så Kevin Magnussen god ud i løbet, selvom han hurtigt røg fra sin startplads som nummer 14 og ned på 16. pladsen. Han kørte lang tid på mediumdækkene, inden han skiftede til soft.

- Det gjorde, at han kunne holde Ricciardo bag sig i den afgørende del og 'kun' var 12 sekunder fra pointene. Klar fremgang for holdet.

Romain Grosjean får 6 ud af 10.

Næste grandprix er i Spa og køres 30. august-1. september.