Formel 1

Magnussen fortjente mere end en advarsel, mener Ricciardo

Kevin Magnussen mener, han ikke overtrådte nogen regler i duellen med Daniel Ricciardo. Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Renault-køreren var ikke tilfreds med danskerens kørsel i det ungarske Formel 1-grandprix.

Det var for billigt sluppet, at Kevin Magnussen ikke fik mere end en advarsel af løbets stewards under søndagens Formel 1-grandprix i Ungarn.

Det mener Daniel Ricciardo, som i store dele af løbet kæmpede for at komme forbi danskeren.

Ifølge Renault-køreren brød Magnussen reglen om ikke at skifte retning under nedbremsninger. På den måde forhindrede han flere gange Ricciardo på langsiderne at komme forbi.

Ricciardo overvejede at fortælle det til Magnussen efter løbet, men han blev anbefalet at tage nogle dybe vejrtrækninger og lade det passere.

- Det er okay. Det er racing, men i forhold til hvad vi kørere er blevet enige og talt med med stewards om, flyttede han sig helt klart under nedbremsninger mere end to gange. Jeg hørte, han fik en advarsel, men en advarsel var ikke nok, siger Ricciardo til motorsport.com.

Brokkede sig over teamradioen

Mens løbet var i gang forsøgte australieren at bevare roen, men til sidst var han nødt til at komme ud med sine frustrationer over teamradioen.

- De første to gange lod jeg det være. Jeg vil ikke være den type, der brokker sig over radioen med det samme. Jeg lod ham være aggressiv for en periode.

- Men så kom der nogle gange, hvor han bevægede bilen. Jeg stræbede efter at komme indenom, og så bremsede han og pressede mig så meget, som han kunne. Så var jeg nødt til at sige noget.

Kørt til grænsen

Efter løbet var Kevin Magnussen godt tilfreds, da han hørte om Daniel Ricciardos kritik.

- Han var lige ved at være inden for rækkevidde til at angribe. Han er en, der angriber langt fra, så han skulle ikke så tæt på, før jeg var nødt til at trække ind og lukke døren. Så der blev kørt til grænsen, men det er sådan, det er, siger han til TV3 Sport.

Kevin Magnussen formåede at holde Ricciardo bag sig resten af løbet. De to kørere sluttede som henholdsvis nummer 13 og 14.