Formel 1

Haas-chef med opråb: - Glem ikke, at reglerne skal ændres

Günther Steiner lader sig ikke rive med af de seværdige løb i Formel 1 og husker kollegaerne på, at nye regler er nødvendige.

Selvom de seneste fire løb har budt på masser af underholdning, skal det ikke fjerne fokus fra, at det er nødvendigt at gøre Formel 1-serien mere konkurrencedygtig.

Det minder Haas' teamchef, Günther Steiner, om med henvisning til de nye regler og ændringer, der forventes at blive præsenteret i oktober. Reglerne vil træde i kraft fra 2021.

- Bare fordi vi har haft fire gode løb, er det hele ikke pludselig blevet fantastisk. Nogen har et milliardbudget og lever i en drømmeverden. Man skal huske på det store billede. Ja, vi har haft fire gode løb, men dem vil vi have 21 eller 22 af, siger Steiner til Autosport.

Frankrigs grandprix i midten af juni blev på tværs af motorsportsverdenen omtalt som et af de kedeligste længe, hvor Lewis Hamilton uden besvær forsvarede sin pole position hele vejen igennem løbet.

Omvendt har de efterfølgende løb i Østrig, England, Tyskland og Ungarn været lige det modsatte, og både det østrigske og tyske blev tilmed vundet af Red Bull og 21-årige Max Verstappen.

Efterlyser jævnbyrdighed

De nye regler fra 2021 involverer både de tekniske, sportslige og økonomiske aspekter af Formel 1, og det overordnede mål er netop at gøre serien langt mere konkurrencedygtig, end det er tilfældet i øjeblikket.

- Vi skal stadig forbedre det helt generelt, så vi får en mere jævn serie. Dette kan efter min mening blive den mest spændende sport i verden, så det skal vi aldrig glemme.

- For mig dækker det store billede over at indføre et maxbudget, og det sker. Det kommer ikke til at løse alle problemer, men det er et skridt i den rigtige retning, siger Günther Steiner.

Den italienske teamchef henviser til, at Formel 1-holdene fra 2021 'kun' må bruge cirka 1,2 milliarder kroner, der dog ikke dækker over løn til teamets kørere og tre øverste chefer, marketing og motor- og rejseomkostninger.

Det svarer til en halvering af det budget, som storholdene Mercedes, Ferrari og Red Bull har til rådighed i dag.

I år har Mercedes vundet ti af de første tolv grandprixer, og både Mercedes-teamet såvel som verdensmesteren Lewis Hamilton er for længst stukket af i VM-stillingen.

Formel 1 holder i øjeblikket sommerpause, men vender tilbage 30. august, hvor kørerne tager hul på grandprix-weekenden i Belgien.