Formel 1

Red Bull degraderer Pierre Gasly

Pierre Gasly skal resten af sæsonen køre for Toro Rosso. Zoltan Balogh / Ritzau Scanpix

Fra det belgiske Formel 1-grandprix og resten af sæsonen hedder Max Verstappens teamkollega Alexander Albon.

Når Formel 1-feltet vender retur efter sommerferien, bliver det med ændringer i Red Bull og Toro Rossos kørerbesætninger.

Alexander Albon overtager Pierre Gaslys sæde hos Red Bull. Den 23-årige franskmand skal dermed køre for Red Bull-søsterteamet resten af sæsonen.

Det skriver Red Bull på sin hjemmeside mandag.

Gasly kørte også for Toro Rosso i 2017 og 2018, inden han blev forfremmet til et sæde hos Red Bull.

- Red Bull er i den unikke position at have fire talentfulde Formel 1-kørere på kontrakt, som kan blive roteret rundt mellem teamet (Red Bull, red.) og Toro Rosso.

- Teamet vil bruge de resterende ni grandprixer på at evaluere Alex' præstation, så det på et kvalificeret grundlag kan besluttes, hvem der skal køre sammen med Max (Verstappen) i 2020, skriver Red Bull i pressemeddelelsen.

Svær Red Bull-tid for Gasly

Pierre Gasly har haft et svært 2019, hvor han har kæmpet med at følge med teamkollegaen Max Verstappen. Franskmanden har bare hentet 63 VM-point modsat hollænderens 181, og han har ej heller opnået en podieplads.

Omvendt har thailandske Albon imponeret med sin fart og modenhed i sin debutsæson i Formel 1. Alexander Albon har foreløbig kørt 16 VM-point i hus med sjettepladsen i Tyskland som sit bedste resultat.

Det er ikke nyt, at Red Bull og Toro Rosso bytter kørere midt i en sæson. Max Verstappen blev Red Bull-kører forud for det femte grandprix i 2016 og strøg til tops i sin debut for teamet.

Albon debuterer som Red Bull-kører på Spa. Det belgiske grandprix køres søndag 1. september.