Formel 1

Albon kalder Red Bull-mulighed for 'surrealistisk'

Alexander Albon har skiftet Toro Rosso ud med Red Bull. Zoltan Balogh / Ritzau Scanpix

Resten af Formel 1-sæsonen skal Alexander Albon køre for Red Bull, som har sendt Pierre Gasly tilbage til Toro Rosso.

Allerede i sin debutsæson i Formel 1 har Alexander Albon oplevet at blive forfremmet.

Mandag meddelte Red Bull, at thailænderen bytter sæde med Pierre Gasly fra og med det belgiske grandprix, som er det første efter motorklassens sommerferie.

Dermed nåede Albon bare at køre 12 grandprixer for Toro Rosso.

- Det er surrealistisk at have fået denne enorme mulighed hos Red Bull. Jeg kan ikke takke jer nok for at tro på mig og gøre dette muligt. Det er et stort spring ud på det dybe, men jeg har mine badebukser på, skriver Alexander Albon på Instagram.

- Tak til alle hos Toro Rosso, især Franz Tost (teamchef, red.) for den enorme mulighed i Formel 1 og den endeløse opbakning gennem hele mit første år, lyder det videre fra thailænderen på det sociale medie.

Gensyn med Toro Rosso for Gasly

I de 12 grandprixer har Albon imponeret med sin fart og modenhed, og han har kørt sig til 16 VM-point med sjettepladsen i Tyskland som sit bedste resultat.

- Red Bull vil bruge de resterende ni grandprixer på at evaluere Alex' præstation, så det på et kvalificeret grundlag kan besluttes, hvem der skal køre sammen med Max (Verstappen) i 2020, lød det fra Red Bull mandag.

I modsætning til Alexander Albon har Pierre Gasly haft et svært 2019, hvor han har kæmpet med at følge med Max Verstappen. Franskmanden har blot hentet 63 VM-point hos topteamet, og han har ej heller opnået en podieplads.

For 23-årige Gasly bliver der tale om et gensyn med Toro Rosso, da han også kørte for teamet i 2017 og 2018, inden han blev forfremmet til et sæde hos søsterteamet Red Bull.

Det belgiske Formel 1-grandprix køres på Spa-banen 1. september.