Formel 1

Haas-chef ser sort på resten af sæsonen

Haas-teamchef, Günther Steiner. Haas F1 Team

Haas-chefen Günther Steiner har ikke de store forventninger til resten af Formel 1-sæsonen.

Inden starten af dette års Formel 1-sæson var der store forventninger til danske Kevin Magnussen og resten af det amerikanske Haas-hold.

Godt halvvejs i sæsonen viser tallene og VM-pointene klart, at Magnussen & co. ganske enkelt ikke har kunnet leve op til egne og alle andres forventninger.

Kort og godt er der egentlig god fart i bilen, men problemer med at finde stabilitet og greb i dækkene har givet flere skuffelser end succeser.

Netop det faktum, at bilen egentlig har vist sig konkurrencedygtig i små perioder, gør det kun endnu sværere for Haas, forklarer Steiner ifølge Autosport.

- Hvis du har en dårlig bil, så har du et stort problem. Men hvis du har en bil, der nogle gange præsterer, skulle man tro, problemet er mindre, men det er faktisk endnu større.

- Vi har rigtig meget arbejde at gøre, og vi ved, at vi i resten af sæsonen skal lære at håndtere bilen og dækkene bedre.

Ingen forventninger til resten af sæsonen

Chefen har tidligere udtalt, at dette års racer er den 'mærkeligste', han nogensinde har arbejdet på. Derfor er Steiner også fast besluttet på at få samlet så meget brugbar info ind om bilen, så Haas-holdet undgår samme problemer i næste sæson.

- Bilen har vi selvfølgelig indflydelse på, men dækkene... De er styret af aerodynamik, og det er svært at finde ud af, siger Steiner til Autosport.

I øjeblikket er Formel 1-feltet gået på sommerferie. Haas-holdet er rejst på ferie som ni konstruktørernes mesterskab langt væk fra deres egne forventninger.

Mens det amerikanske team bruger den tiltrængte pause på at finde forbedringer til Kevin Magnussen og Romain Grosjeans racere, så tør Günther Steiner ikke at sætte noget mål for resten af sæsonen.

- Jeg forventer en kamp. Et realistisk resultatmæssigt mål har jeg ingen idé om.

- Jeg ved ikke rigtig. Vores mål er at få så god en forståelse for bilen som muligt, så vi ikke ryger i den samme fælde næste år, forklarer den 54-årige Formel 1-chef.

Næste mulighed for Kevin Magnussen og Haas-teamet for at hente VM-point er den 1. september i belgiske Spa.