Formel 1

Stjerne afslører ny årsag til Red Bull-exit

Bruddet med sin gamle løbsingeniør var en del af forklaringen på Daniel Ricciardos beslutning.

Cirka et år efter at Daniel Ricciardo offentliggjorde sit skifte til Renault, afslører han endnu en årsag til det overraskende farvel til Red Bull.

Det omhandler hans gamle løbsingeniør Simon Rennie.

De to havde et godt forhold til hinanden, men Red Bull valgte at splitte veje med Rennie. Det havde Ricciardo det svært med.

- Jeg var helt sikkert tryg ved ham. Hvis jeg vidste, han ville blive der - jeg ved ikke, om det ville være den afgørende faktor, men det var endnu en. Selvfølgelig, når du har Honda-koncernen og nogle andre ting, vil jeg sige, det var en anden lille ting.

- Som jeg sagde, var der en masse små ting, som sikkert hobede sig op. Og jeg vil ikke sige bekymringer - men ubekendte ting. Bekymringer er måske en smule mere respektløst, fortæller han til Autosport.

Teamkollegaens fejl

Daniel Ricciardo var en del af Red Bulls kørerakademi. I begyndelsen af sin Formel 1-tid kørte han for juniorholdet Toro Rosso, inden han i 2014 blev forfremmet til et sæde i Red Bull-raceren.

Her blev han teamkollega med Sebastian Vettel, som på daværende tidspunkt havde vundet VM fire år i træk. Efter Vettels skifte til Ferrari i 2015 var det pludselig Ricciardo, som var førstekører.

Men det ændrede sig især i sidste sæson. I grandprixet i Baku kørte han og teamkollega Max Verstappen ind i hinanden, hvorefter begge biler måtte udgå.

I den situation følte australieren sig tilsidesat af holdet. Og selvom han forsøgte at komme videre efter det, erkendte han, at det var en af årsagerne til, at han ville prøve noget nyt.

- Holdet behandlede os som lige skyldige i situationen, men inderst inde tror jeg, at de vidste, at det var deres og Max' fejl, sagde Daniel Ricciardo.

Ricciardos bedste placering i VM-stillingen var i 2014 og 2016, hvor det blev til en tredjeplads. I 2016 scorede han dog flest point.

I alt blev det til syv grandprix-sejre for Red Bull, inden han op til denne sæson skiftede til Renault. Indtil videre er hans bedste placering for det franske hold en sjetteplads i Canada.