Formel 1

Formel 1-stjerner i stor rivalisering: - Vi sagde ikke engang farvel

Max Verstappen og Charles Leclerc er to af de største talenter i Formel 1, og de har i årenes løb har flere dramatiske dueller.

Flere gange i denne sæson har Red Bulls Max Verstappen og Charles Leclerc fra Ferrari kæmpet en indædt kamp om topplaceringerne i Formel 1.

Selvom det er første år i Formel 1, at de to racerkørere er direkte konkurrenter i toppen af motorsportens kongeklasse, så har rivaliseringen eksisteret i mange år.

Vi sagde ikke engang farvel til hinanden som børn

Charles Leclerc

Allerede tilbage i 2010, hvor de to talentfulde racerkørere bare var 12 år gamle, kørte Verstappen og Leclerc side om side - dengang i en international gokart-serie.

Herfra fortsatte kampen om at være den bedste op gennem årene i de forskellige klasser, men det har ikke altid været lige kønt.

- Vi sagde ikke engang farvel til hinanden som børn, fordi vi forvekslede os som kørere med os som personer. Vi var umodne. I dag adskiller vi de to ting, heldigvis, siger Charles Leclerc til det italienske medie Corriere della Sera.

I en video fra 2012 kan man se, hvordan en 14-årig Max Verstappen brokker sig over, at den 16 dage yngre Leclerc havde kørt ham af banen i et gokart-løb.

De to 21-årige racerkørere har tydeligvis lært at tale sammen, efter de er kommet i Formel 1.

Duellen om at være den bedste har Max Verstappen indtil videre vundet, da han har været i Formel 1 siden 2015 og allerede vundet syv løb. Charles Leclerc debuterede i 2018 og har endnu ikke vundet et grandprix, selvom han har været tæt på.

Verstappen tog sejren fra Leclerc i Østrig

To gange har monegaskiske Leclerc ligget til at vinde et grandprix i denne sæson, men begge gange er sejren glippet.

I årets andet grandprix i Bahrain førte Ferrari-køreren suverænt, men missede sejren, da han gik i stå med bare 11 omgange til mål. Et par måneder senere måtte 21-årige Leclerc nok en gang se sejren forsvinde, da Max Verstappen i en markant hurtigere bil lavede den afgørende overhaling tre omgange før mål.

- I Østrig havde Max mere, og jeg kæmpede for at holde kontakten med ham. I Bahrain var det sværere at acceptere, men eftersom jeg har kørt, siden jeg var tre, kom jeg videre med det samme. I denne sport går du altid til grænsen, og det er normalt, at det kan gå galt. Du ved, at den risiko eksisterer, ellers skal du blive hjemme, siger Charles Leclerc.

I den individuelle VM-stilling er det da også Max Verstappen, der med sine to sejre i indeværende sæson har overtaget i deres interne kamp.

Før anden halvdel af sæsonen har Max Verstappen på tredjepladsen 181 point, mens Charles Leclerc er nummer fem med 132 point.

Næste gang Charles Leclerc og Max Verstappen kan krydse klinger er den 1. september, når den legendariske bane i Spa lægger asfalt til det belgiske grandprix.