Formel 1

Mercedes-chef har spurgt Hamilton til råds om valg af teamkollega

Mercedes mangler stadig at finde ud af, hvem der skal være Lewis Hamiltons teamkollega næste sæson.

Der er ikke nogen som helst tvivl om, hvem der er førstekører på det tyske Formel 1-hold Mercedes.

Med fem VM-titler i karrieren er Lewis Hamilton manden, Mercedes sætter deres lid til. Ikke kun når der skal køres ræs, men også når fremtiden for det tyske storhold skal planlægges.

Således bekræfter Mercedes-chefen Toto Wolff nu, at han har spurgt sin britiske stjerne Lewis Hamilton til råds om, hvem der skal køre den anden af teamets to racere næste år.

- Vi træffer valget udelukkende på, hvad der er bedst for holdet, men Lewis Hamilton har været hos os i lang tid, så ja, jeg har bedt om hans mening til vores snævre liste af navne, fortæller Toto Wolff ifølge den italienske avis Gazzetta dello Sport.

I denne sæson er det finske Valtteri Bottas, der har spillet andenviolin hos Mercedes, men finnens kontrakt med det tyske hold løber ud med udgangen af denne sæson.

Ifølge manden med beslutningerne hos Mercedes, Toto Wolff, er det dog ikke usandsynligt, at den 29-årige finne igen kommer til at køre om kap med Lewis Hamilton som teamkollega næste år. Wolff lægger i hvert fald ikke skjul på, at han allerede har barberet feltet af kandidater ned til to.

Udover Valtteri Bottas er det den 22-årige franskmand Esteban Ocon, der er i spil til det andet sæde hos Mercedes.

- Lewis Hamilton har det ligesom os andre på holdet, både Ocon og Bottas fortjener at blive hans holdkammerat, uddyber Toto Wolff.

Esteban Ocon er i denne sæson reservekører hos Mercedes. Næste år kan han få chancen ved siden af Lewis Hamilton.

Ikke bange for at give en ung chance

Mens rivalerne fra Ferrari og Red Bull begge har givet yngre kørere chancen i form af Charles Leclerc og Max Verstappen i år, så har Mercedes ikke ansat en kører under 25 år, siden deres tilbagevenden til Formel 1 i 2010.

Men det er ikke alderen, der kommer til at være afgørende for, hvem der får æren af at blive teamkollega med Lewis Hamilton på det tyske hold, der har vundet VM-titlen de sidste fem år.

- Der er en fantastisk mulighed for at give en ung person chancen, forklarer Toto Wolff til den italienske avis Gazzetta dello Sport.

- Når det er sagt, så fortjener de begge chancen.

I øjeblikket er Mercedes og resten af Formel 1-feltet på sommerferie. Det næste Grand Prix køres den 1. september i belgiske Spa. Lewis Hamilton fører VM-serien suverænt med 62 point ned til teamkollegaen Valtteri Bottas.