Formel 1

Formel 1-møde gør Grosjean optimistisk for fremtiden

Romain Grosjean repræsenterer Formel 1-kørerne i de forskellige møder om fremtiden for motorsportens kongeklasse.

Fremtiden i Formel 1 kan de kommende måneder blive lagt fast.

Organisationen bag Formel 1, den internationale motorsportsunion (FIA) og de forskellige hold og kørere forsøger i øjeblikket at blive enige om en række ændringer, der skal træde i kraft fra 2021-sæsonen.

Når disse fire punkter, som vi har bragt til bordet, bliver løst, så bliver det rigtig godt

Romain Grosjean

Henover sommeren er der blevet afholdt en række møder, hvor kørerene blandt andet har været repræsenteret af Ferraris Sebastian Vettel og Romain Grosjean, der betragtes som kørernes tillidsmænd.

- Det er vigtigt, at kørerne er involveret i processen. Vi har udarbejdet fire klare punkter, som vi vil have igennem, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at gøre Formel 1 bedre, siger Romain Grosjean ifølge det tyske motorsportsmedie Formel1.de.

De fire krav fra kørerne er bedre dæk, lettere biler, en mindre sensitiv aerodynamik og en mere afbalanceret magtbalance.

- Når disse fire punkter, som vi har bragt til bordet, bliver løst, bliver det rigtig godt, siger den franske Haas-kører.

Deadline for nye regler er udskudt flere gange

At reglerne i Formel 1 skal ændres fra 2021 ligger fast, men hvordan de skal se ud, er fortsat et stort spørgsmål.

Uenighederne om særligt det økonomiske perspektiv er enorme, og det har flere gange resulteret i en udskydelse af den endelige deadline, som nu er til efteråret.

Den tidligere verdensmester Sebastian Vettel håber, at de nye regler kan føre til, at Formel 1 i fremtiden vil blive en mere seværdig oplevelse.

I slutningen af juli leverede det tyske grandprix et særdeles underholdende løb på grund af et massivt regnvejr over Hockenheim - og står det til Sebastian Vettel, skal de også kunne levere sådanne oplevelser i tørvejr.

- Vores job skal være at gøre feltet tættere i tørvejr, som er de normale forhold. Den målsætning vil være med til at gøre det til en bedre sport. Vi skal være i stand til at kæmpe hårdere og hårdere i løbene. Det må være målet for fremtiden, siger Sebastian Vettel.

I denne sæson er der ikke meget spænding om verdensmesterskabet, hvor Mercedes' Lewis Hamilton før sæsonens anden halvdel har tæt på 70 point ned til teamkollegaen Valtteri Bottas på andenpladsen.