Formel 1

Haas-chef vil ikke love Magnussen et sæde til næste år

Günther Steiner har ikke truffet nogen beslutning om, hvem der skal sidde i Haas' racerbiler i næste sæson. John Sibley / Ritzau Scanpix

Kevin Magnussen og Romain Grosjean skal ikke føle sig sikre på, at de sidder på de to sæder hos Haas i næste sæson.

Kevin Magnussen er i gang med sin tredje sæson bag rattet hos det amerikanske Formel 1-team Haas.

Det er dog langtfra utænkeligt, at den 26-årige danske racerkører ikke kommer til at sidde i det amerikanske sæde til næste år.

Danskerens kontrakt med Günther Steiners mandskab fortsætter til og med næste sæson, men ifølge Haas-chefen kan danskeren alligevel forberede sig på uvished i efteråret.

Steiner holder nemlig alle muligheder åbne.

- Du prøver at finde ud af, hvordan kørermarkedet udvikler sig, og så træffer du den bedste beslutning ud fra, hvad markedet tilbyder dig. Det handler om at se, hvem der er ledig, hvem der ikke er, og hvem vi har råd til, udtaler Steiner ifølge F1I.com.

- Der er én dominobrik, der skal falde på plads, og så kommer de andre. Der er ikke nogen, der har rykket på sig endnu. Det store spørgsmål er, hvem der rykker først.

Dermed bliver der bestemt ikke udstedt nogen jobgaranti til Kevin Magnussen.

Danskeren kan imidlertid glæde sig over, at teamkollegaen Romain Grosjean har kontraktudløb ved slutningen af denne sæson.

Romain Grosjean og Kevin Magnussen er Haas-teamets to kørere i denne sæson.

Masser af rygter

Generelt er det de færreste eksperter, der tror på, at der bliver genvalg til både Kevin Magnussen og Romain Grosjean hos Haas næste år.

Mens Formel 1-feltet lige nu holder sommerferie, er rygterne for alvor begyndt at svirre om, hvilke kørere der skifter hold ved årsskiftet. Der er også fuld gang i rygterne om Haas-teamet.

Renaults Nico Hulkenberg og Mercedes-lærlingen Esteban Ocon er blandt de varmeste navne i rygtemøllen. Selv vil Günther Steiner ikke forholde sig til konkrete navne, men Haas-chefen slår fast, at holdet ikke vil hente en ny mand ind for bare et enkelt år.

- Det er ikke særligt produktivt at have en kører i et år. Hvis vi henter nye folk ind, bliver det i mere end et enkelt år. Vi gider ikke være træningsplads for nogen, fortæller Steiner ifølge F1I.com.

- Der er stadig en masse ting, der venter på at ske.

Haas-teamet har skuffet stort i denne sæson, hvor Magnussen og kompagni har haft store problemer med dækkene på bilen.

Kevin Magnussen, Romain Grosjean og resten af Formel 1-feltet er tilbage i racerbilerne 1. september, når der køres på Spa-banen i Belgien.