Formel 1

Magnussen får en middelkarakter efter første halvdel af Formel 1-sæsonen

Formel 1-mediet Autosport har givet Magnussen en middel karakter for den første halvdel af sæsonen. Attila Kisbenedek / Ritzau Scanpix

Haas-danskeren ender med karakteren seks ud af ti efter en sløj start på sæsonen med store tekniske problemer. Hamilton og Verstappen topper skalaen.

Sommerpausen i Formel 1 giver anledning til et overblik over, hvordan første del af sæsonen er forløbet.

Mediet Autosport har givet alle kørerne i feltet en karakter for deres præstation.

Udvalgte Formel 1-karakterer

Lewis Hamilton, Mercedes: 10/10

Max Verstappen, Red Bull: 10/10

Charles Leclerc, Ferrari: 8/10

Kevin Magnussen, Haas: 6/10

Romain Grosjean, Haas: 6/10

Pierre Gasly, Red Bull: 4/10

Midt i feltet ligger danske Kevin Magnussen, der får karakteren seks ud af ti. Formel 1-mediet hæfter sig ved bilens mange tekniske problemer og Magnussens overtag i den interne kamp mod teamkollega Romain Grosjean.

- Han har klaret det bedre end Grosjean, men har også haft større problemer i de løb, hvor det slet ikke har spillet for Haas. Det er ikke noget sammentræf, at Magnussens præstationer har været præget af Haas’ problemer, skriver de om Magnussens sæson.

Romain Grosjean ender på samme karakter som Magnussen, selvom franskmanden ligger på 17.-pladsen, mens Magnussen ligger nummer 13.

Hamilton igen forrest

Feltet har kørt 12 ud af sæsonens 21 løb. De seneste to års vinder, Lewis Hamilton, topper stillingen med god afstand ned til teamkollega fra Mercedes, Valtteri Bottas.

Hamilton topper listen over karakterer, hvor han scorer det maksimale ti, efter han har været helt suveræn og vundet otte løb i denne sæson.

Briten er dog ikke alene om at få topkarakter. Også Max Verstappen fra Red Bull har kørt sig til det. Hollænderen har vundet to løb og er minimum end i top-fem i alle sæsonens løb indtil videre.

Gasly dårligst

Desværre for Red Bull ligger de også i den anden ende af skalaen. Op til sæsonen var Pierre Gasly ny mand hos Formel 1-teamet.

Den mulighed har han bestemt ikke udnyttet, og det har heller ikke hjulpet ham, at Verstappen har vist, at bilen faktisk er rigtig god.

Red Bull har også taget konsekvensen af Gaslys dårlige sæson. Resten af sæsonen skal Gasly køre for søsterteamet Toro Rosso, mens Alexander Albon skifter den anden vej.

Formel 1's næste løb bliver kørt i Belgien den 1. september.