Formel 1

Mercedes 'kunne ikke forsvare' at hente Mick Schumacher

Mick Schumacher kysser trofæet efter sin første sejr i Formel 2-klassen.  Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Mick Schumacher var et interessant navn for Mercedes, der dog valgte at droppe tyskeren, grundet pladsmangel på holdet.

Schumacher-navnet rimer om noget på ræs og Formel 1. Én af sportens største gennem tiderne er Michael Schumacher, der vandt hele syv verdensmesterskaber i løbet af sin tid i sporten, som han forlod i 2012.

Siden da har der ikke været nogen Schumacher i feltet, men lengendens egen søn, Mick Schumacher, er på vej til at gå i farmands fodspor.

Sidste år blev han en del af Ferraris juniorakedemi, men den 20-årige tysker var også på blokken hos Mercedes. Her kunne man dog ganske enkelt ikke finde plads til den unge racerkører.

- Ja, vi tænkte over det, bekræfter Mercedes-chefen Toto Wolff overfor den italienske sportsavis Gazzetta dello Sport.

- Men hvordan skulle vi kunne forsvare det? Vi kæmper allerede med at finde et Formel 1-sæde til George Russell og Esteban Ocon.

George Russell kører denne Formel 1-sæson for Williams, mens Esteban Ocon er reservekører hos Mercedes - i hvert fald 2019-sæsonen ud.

Mick Schumacher (højre) her sammen med Kimi Raikkonen, der nåede at køre både med og mod Micks far, Michael Schumacher.

Store roser til Schumacher

Selvom Mercedes-chefen ikke har kunne finde plads til endnu et ungt talent, så tøver Toto Wolff dog ikke med at sende roser i Mick Schumachers retning.

- Mick er en god dreng. En karakter. Han er vokset virkelig meget i Formel 3 og Formel 2, og jeg er sikker på, han kommer til at gøre det godt i Formel 1, når den tid kommer, lyder de rosende ord fra Toto Wolff i den italienske sportsavis Gazzetta dello Sport.

Mick Schumacher har gang i sin første sæson i Formel 2.

Her har den unge tysker haft en anelse problemer, efter han sidste år vandt Formel 3-klassen. I denne sæson har han kun stået øverst på podiet en enkelt gang i 16 løb.

Hans første sejr kom i starten af denne måned, da han slog konkurrenterne i Ungarn. I den samlede Formel 2-stilling ligger Mick Schumacher nummer 11.

Farmand, Michael Schumacher, er stadig hårdt ramt af den skiulykke, der for fem år siden gjorde ham hjerneskadet.