Mercedes 'kunne ikke forsvare' at hente Mick Schumacher

16x9
Mick Schumacher kysser trofæet efter sin første sejr i Formel 2-klassen. Foto: Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Mick Schumacher var et interessant navn for Mercedes, der dog valgte at droppe tyskeren, grundet pladsmangel på holdet.

Schumacher-navnet rimer om noget på ræs og Formel 1. Én af sportens største gennem tiderne er Michael Schumacher, der vandt hele syv verdensmesterskaber i løbet af sin tid i sporten, som han forlod i 2012.

Siden da har der ikke været nogen Schumacher i feltet, men lengendens egen søn, Mick Schumacher, er på vej til at gå i farmands fodspor.

Sidste år blev han en del af Ferraris juniorakedemi, men den 20-årige tysker var også på blokken hos Mercedes. Her kunne man dog ganske enkelt ikke finde plads til den unge racerkører.

- Ja, vi tænkte over det, bekræfter Mercedes-chefen Toto Wolff overfor den italienske sportsavis Gazzetta dello Sport.

- Men hvordan skulle vi kunne forsvare det? Vi kæmper allerede med at finde et Formel 1-sæde til George Russell og Esteban Ocon.

George Russell kører denne Formel 1-sæson for Williams, mens Esteban Ocon er reservekører hos Mercedes - i hvert fald 2019-sæsonen ud.

Mick Schumacher (højre) her sammen med Kimi Raikkonen, der nåede at køre både med og mod Micks far, Michael Schumacher.
Mick Schumacher (højre) her sammen med Kimi Raikkonen, der nåede at køre både med og mod Micks far, Michael Schumacher. Foto: Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

Store roser til Schumacher

Selvom Mercedes-chefen ikke har kunne finde plads til endnu et ungt talent, så tøver Toto Wolff dog ikke med at sende roser i Mick Schumachers retning.

- Mick er en god dreng. En karakter. Han er vokset virkelig meget i Formel 3 og Formel 2, og jeg er sikker på, han kommer til at gøre det godt i Formel 1, når den tid kommer, lyder de rosende ord fra Toto Wolff i den italienske sportsavis Gazzetta dello Sport.

Mick Schumacher har gang i sin første sæson i Formel 2.

Her har den unge tysker haft en anelse problemer, efter han sidste år vandt Formel 3-klassen. I denne sæson har han kun stået øverst på podiet en enkelt gang i 16 løb.

Hans første sejr kom i starten af denne måned, da han slog konkurrenterne i Ungarn. I den samlede Formel 2-stilling ligger Mick Schumacher nummer 11.

Farmand, Michael Schumacher, er stadig hårdt ramt af den skiulykke, der for fem år siden gjorde ham hjerneskadet.